HDP İzmir il binasına silahlı saldırı düzenlendi! 1 ölü...

İzmir'de HDP il binasında silah patladı. Bir kişi hayatını kaybetti, polis bir kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

SİYASET 17.06.2021, 12:29 17.06.2021, 13:22
HDP İzmir il binasına silahlı saldırı düzenlendi! 1 ölü...

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Olay, saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki bir binada meydana geldi.

HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz kişi, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. NTV'nin aktardığına göre 1 kişi hayatını kaybetti. Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Polis, şüpheliyi gözaltına aldı.

HDP: Parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak ateşe verildiHDP: Parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak ateşe verildi

Yaşananlara ilişkin HDP'den yapılan açıklama şöyle oldu:

"İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz 1 kişi, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. 

Yorumlar (0)