banner773

Haydar Akar: 'Değerli arkadaşlar' diye hitap ettiklerim köy halkı; saldırganlar değil

Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Değerli arkadaşlar" sözünü köylü halka söylediğini yazdı.

SİYASET 23.04.2019, 12:00
Haydar Akar: 'Değerli arkadaşlar' diye hitap ettiklerim köy halkı; saldırganlar değil

Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, bugün yayımlanan “Akkuzulu’da neler yaşandı” başlıklı yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini yazdı.

Çelik, yazısında, Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunan güruha seslenip “Değerli arkadaşlar, mesajınızı verdiniz” ifadelerini kullanan ve kamuoyunda büyük tepki toplayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı aradığını ve o sözlerini sorduğunu belirtti.

Çelik’in aktardığına göre Akar, bu ifadeleri saldırganlara değil, köy halkına söylediğini öne sürdü.

Çelik’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı aradım. Yaptığı konuşmada tartışma yaratan o iki unsuru sordum Akar’a:

– Sayın Bakan, eleştirilerin odağında köyde “Değerli arkadaşlar” şeklindeki hitabınız var…

Görüntüler ortada. Oradaki herkes de şahit. “Hemşehrilerim” diye başlayıp “Dinleyin” diyorum, “Değerli arkadaşlar” diyorum. Benim hitap ettiğim köy halkı, Çubuklular… Kadınlar, çocuklar, evlerde, tepelerde, oradaki bütün insanlar. O insanların büyük kısmı şehidimizi toprağa verip gelenler. O konuşma sırasında, evin çevresini saran grup olay yerinden uzaklaştırılmış zaten. Bunu sanki saldırgan kişilere söylenmiş gibi göstermeye çalışmak hem ayıp hem insafsızlık.

NE OLMUŞTU

Millî Savunma Bakanı Kılıçdaroğlu'nun güvenli evden çıkarılmasının ardından kalabalığa seslenmiş, "Mesajınızı verdiniz" demişti. Olayın olduğu günün akşam saatlerinde Millî Savunma Bakanlığı'ndan "Akar'ın kalabalığın arasına girerek olayların yatışması için gayret gösterdiği" açıklaması yapılmıştı. 

Yorumlar (0)