banner758

Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan hakkında MSB'ye başvurdu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Erdoğan hakkında Milli Savunma Bakanlığı’na dikkat çeken başvuru yaptı. HKP’li avukatlar, MSB’ye, “Askerlik hizmetini Yedek Subay olarak yaptı ise, Askerlik Şubesine hangi fakültenin diploması ibraz edilmiştir?” sorusunu yöneltti.

SİYASET 27.01.2021, 12:14
Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan hakkında MSB'ye başvurdu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma tartışmaları devam ederken HKP avukatları dün Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü’ne dikkat çeken bir başvuru yaptı. HKP avukatları tarafından MSB’ye Erdoğan hakkında 4 soru soruldu ve cevaplandırılması talep edildi.

“LİSE DİPLOMASI TARTIŞMALIDIR”

Dilekçe de Erdoğan tarafından YSK’ye verilen Yükseköğrenim diplomasının sahte olduğu Türkiye Noterler Birliği Disiplin Kurulu’nun kararıyla sabitlendiği belirtildi. Dilekçenin devamında, “Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yüksek İslam Enstitüsü dışında 4 yıllık eğitim veren bir Yükseköğretim okulunda okuyabilmesi için gerekli olan Lise diploması da tartışmalıdır. Bugüne kadar da Recep Tayyip Erdoğan’ın “fark derslerini vererek mezun oldum” dediği Eyüp Lisesinden alınan bir diploma da kamuoyu ile paylaşılamamıştır” denildi.

“TARTIŞMALARIN SONLANACAĞINI UMUYORUZ”

Dilekçenin devamında, “Dolayısıyla Bakanlığınız tarafından tarafımızca 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde talep edilen bilgilerin paylaşılması durumunda Kamuoyunun da rahatlayacağını, diploma tartışmalarının da sonlanacağını umuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Makamında oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın, her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sitesinde yer alan biyografisinde askerlik hizmeti ile ilgili bir ifade yer almıyorsa da, basına ve kamuoyuna yansıyan biyografisinde askerliğini 1982 yılında Yedek Subay olarak yaptığı iddia edilmektedir” denildi.

“DİPLOMASI OLMASI GEREKİR”

25.06.2019 tarihine kadar yürürlükte olan 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu’nun ve 25.06.2019 tarihinde yürürlüğe giren 7179 sayılı Asker Alma Kanunu’nun da yer alan Yedek Subay olmak koşulu şu şekilde ifade edilmişti: “Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte, akademi, yüksekokul ve enstitüler ile Milli Eğitim Bakanlığınca bunların dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunu” olanlar, Yedek Subay olarak askerlik hizmetlerini yerlerine getirirler”

Dilekçenin devamında, “Dolayısıyla askerliğini Yedek Subay olarak yapmak isteyen her Türk Vatandaşı 4 yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olduğuna dair bir belgeyi -ki o belge ya diplomadır, ya geçici mezuniyet belgesidir- bağlı oldukları askerlik şubelerine sunmak durumundadır. Cumhurbaşkanlığı Makamında oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın, zorunlu Askerlik Hizmetini Yedek Subay olarak yapabilmesi içinde, Cumhurbaşkanlığı yapabilmesi içinde gerekli olan 4 yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olduğunu gösterir bir diplomasının olması gerekir” denildi.

ASKERLİK ŞUBESİNE HANGİ DİPLOMAYI VERMİŞTİR?

HKP Avukatları Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü’ne şu soruları sordu:

-Recep Tayyip Erdoğan zorunlu askerlik hizmetine hangi tarihte başlamış, hangi tarihte teskereyi almıştır?

-Askerlik hizmetine nerede başlamış, nerede tamamlamıştır?

-Zorunlu askerlik hizmetini er olarak mı yoksa Yedek Subay olarak mı yerine getirmiştir?

-Askerlik hizmetini Yedek Subay olarak yaptı ise, Askerlik Şubesine hangi fakültenin diploması ibraz edilmiştir?

HKP avukatları dilekçenin devamında soruların cevaplandırılmasını, Erdoğan’ın bağlı olduğu askerlik şubesine sunduğu diplomasının veya mezuniyet belgesinin bir örneğinin verilmesini talep etti.

GERÇEK BİR ÜNİVERSİTE DİPLOMASI SUNAMADI:

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran konuyla ilgili HKP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Kıran özetle şu ifadelere yer verdi:

Bildiğiniz gibi ilk günden beri Recep Tayyip Erdoğan’ın Diploması Türkiye kamuoyunun gündemini meşgul etti. Bugüne kadar onlarca başvurumuz olmasına, başka kişi ve kuruluşların da başvuruları olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan Türkiye kamuoyunun önüne gerçek bir Üniversite mezuniyet diploması sunamadı. Halkın Kurtuluş Partisi olarak, bu defa da Milli Savunma Bakanlığına başvurduk. Başvuru gerekçemizde, askerliğini Yedek Subay olarak yaptığını ileri süren Recep Tayyip Erdoğan’ın, askerliğe başvuru sırasında hangi Yüksekokul veya Üniversitenin diplomasını sunduğunu sorduk.

KORKU İMPARATORLUĞU YARATILMIŞ:

Milli Savunma Bakanlığı da, daha önceki yaptığımız diğer kurumlara yaptığımız başvurularda olduğu gibi, gerçek bilgi vermeyecek, verme cesaretinde bulunamayacak. Çünkü bir korku imparatorluğu yaratılmış durumda ve herkesin bildiğini, tüm kamuoyunun bildiğini halktan gizlemeyi marifet sanmaktadır. Ama hep söylüyoruz, Halkın Kurtuluş Partisi olarak da bunun mücadelesini veriyoruz: Bazı insanları sürekli kandırabilirsiniz, bir kısım insanları geçici süreyle kandırabilirsiniz. Ama toplumun tamamını sürekli kandıramazsınız. Gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu var.

ER GEÇ ORTAYA ÇIKACAK:

Halkın Kurtuluş Partisi olarak, bu mücadelemizin sonunda inanıyoruz ki, er geç Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasının sahte olduğu, suç duyurularımızda yaptığımız gibi “Resmi Evrakta Sahtekârlık” suçunu işlediği er geç ortaya çıkacak. Ve bu konuda, emri sadece yasalardan ve bağımsız vicdanından alan, bağımsız mahkemelerde yargılanarak gerekli cezaya çarptırılacaktır.

YENİDEN ASKERLİK YAPMASI ZORUNLUDUR:

Milli Savunma Bakanlığına yaptığımız başvurunun sonucunda da şunu bekliyoruz: 4 yıllık gerçek bir Üniversiteden mezun olmadığı sabit olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, askerlik hizmetini yapmadığı ortaya çıktığında, yeniden askerlik yükümlüğünü alması ve er olarak görevini yapması zorunludur. Halkımızın çocuklarının yaptığı görevi Recep Tayyip Erdoğan da yapmak zorundadır. Buna yönelik mücadelemiz devam edecek.

Yorumlar (0)