Gözaltına alınan eski HDP Milletvekili Leyla Güven serbest bırakıldı

Hakkari’de gözaltına alınan HDP Hakkari eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven serbest bırakıldı.

SİYASET 17.09.2020, 20:13
Gözaltına alınan eski HDP Milletvekili Leyla Güven serbest bırakıldı

Gözaltına alınan eski HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven serbest bırakıldı.

Güven, bugün HDP’nin il binasından çıktıktan sonra ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne (TEM) götürüldü. Güven’in emniyette ifade vermeyi reddettiği ve savcılığa çıkarıldığı öğrenildi.

Güven, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı

Güven’in Hakkari’de katıldığı Barış Anneleri Meclisi’ndeki konuşması gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Güven konuşmasında anneler adına Erdoğan’a seslendi ve şunları söyledi:

“Ölen herkesin kim olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkesin yaşamı değerlidir. Herkesin annesinin acısı aynıdır, gözyaşlarının rengi aynıdır. Artık bunları ayrıştırmayın’ diyor anneler. ‘Biz yaşadık başka anneler yaşamasın’ diyorlar. “Siz çözüm planı yapacağız’ demiştiniz ama siz bir çöktürme planı ortaya koydunuz’ diyorlar. Siz bütün dağlarımıza, taşlarımıza karakollar diktiniz. Siz bir barış konsepti ortaya koymadınız. Gelin savaştan vazgeçin. Barış erdemliliktir. Gelin kandan, ranttan vazgeçin.’

Yorumlar (0)