Gelecek Partili Temurci: Siyasi aklı olmayan adamlar bugün bakanlık koltuğunda oturuyorlar

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci TV5'te yayınlanan Haber Merkezi programında Mustafa Mehdigil'in sorularını yanıtladı.

SİYASET 16.09.2022, 10:22
Gelecek Partili Temurci: Siyasi aklı olmayan adamlar bugün bakanlık koltuğunda oturuyorlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “Asgari ücretli eşten dosttan borç alıp TOKİ taksitlerini ödeyebilir” açıklamalarına ehliyetten ve liyakatten yoksun açıklamalar diyen Temurci’nin açıklaması şu şekilde;


Bugünkü iktidar anlayışı milleti, dilenci, köle, el açan bir tebaa mantığıyla yönetmeye çalışıyor. Milleti borçlandırmak istiyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görmediği çok büyük bir kriz yaşarken aslında ülkede bireysel olarak özellikle pandemi öncesi başlayan ekonomik krizin Türkiye'de bireysel olarak her birimizin üzerine nasıl bir yük yüklediğini çok iyi biliyoruz.

Dolayısıyla bankalarda şirketlerin ve özel şahısların borçluluk oranlarının nasıl arttığını, kredi kartlarından para çekip bir başka kredi kartını kapatan milyonların olduğunu, otuz beş milyonu aşan açlık ve yoksulluk sınırında olan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları olduğunu bunu açıklayanlar aslında biliyorlar. Fakat bahsettiğiniz bakanlar öyle noktada meseleyi değerlendiriyorlar ki dost sohbetinde bile ya millet bundan gücenir.

Milletimiz bundan alınırı düşünebilecek siyasi aklı olmayan adamlar bugün bakanlık koltuğunda oturuyorlar. Onun için bunların hiçbir ehemmiyeti yok. Bunların açıkladığını açıkladıklarının da millet nezdinde bir değeri yok. Yani ben gerçekten bunlarda utanma, arlanma diye bir şey de yok. Ya bunu ben hakikaten bu ülkede bakanlık koltuğu işgal eden insanların Türkiye'yi temsil edemeyen, ehliyet ve liyakatten yoksun, milletten ne kadar koptuklarını gösteren açıklamalar olarak okuyorum. Ama şunun altını çizmek istiyorum. Bu projenin görünmez hedefi millete bak kardeşim biz size ev vereceğiz deyip milyonlarca insanı oraya kilitleyip sekiz on ay meşgul etmektir.

Soruyorum işte yani elli milyar dolar, altmış milyar dolar bununla ilgili bir kaynak nerede var? Nasıl yapacaksınız bunu? Onun için ben Sayın Kurum'un ve birçok bakanın açıkladıklarını hep bu şekilde değerlendiriyorum. Bu ülkede tek bir bakan var Bütün bakanlar bu anlamda çok büyük bir ehemmiyeti yok. Ne derse doğrudur sorgulanamaz denilen bu ülkede tek bir kişi var. Onların da tabi olduğu dolayısıyla onlar sadece emir kulu. Bunların söylediklerini de milletimizin çok fazla dikkate almadığını, ciddiye almadığını bizler zaten biliyoruz.

Yorumlar (0)