Gelecek Partili isim AKP'den neden istifa ettiğini anlattı

Gelecek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Gökhan Özkan 2012-2013 yıllarında AKP Gençlik kollarında görev almış fakat parti içinde liyakata önem verilmediği, kişilerin kayırıldığını gördüğü ve emeğe saygı olmadığı için partiden istifa ettiğini ifade etti.

SİYASET 04.03.2021, 15:35 04.03.2021, 15:40
Gelecek Partili isim AKP'den neden istifa ettiğini anlattı

İstanbul Gerçek'te yer alan habere göre; Gelecek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Gökhan Özkan, göreve geldiğinde ilçe başkanlığı görevinin ağır sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyledi. Özkan şöyle devam etti:

"Ülkece ve milletçe zor dönemlerden geçiyoruz. Böyle dönemlerde sorumluluk alınması gerektigi kanaatine sahiptim. Tuzla'da siyasetin zor olduğunu ve işimin hiç kolay olmadığını biliyordum.  Bu bilinçle yola çıktım ve kendime olan güvenim tamdı. Bunun için yapamam korkusu hiç yaşamadım. 5 temmuz 2020 tarihinde  700 kişinin katılımı ile ilçe kongremizi açık alanda yaptık.

YÖNETİCİ KADROMUZU SEÇERKEN DÖRT TEMEL İLKEMİZ VARDI

Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız partimizin gönüllü sosyal medya hasarından başvuru yaptılar ve bir kısmını referans yoluyla yönetimimize aldık. Burada parti olarak ve benimde ilke edindiğim bazı şartlarımız vardı. Tuzla'da ki demografik yapıya, kadın ve gençlik sayısındaki orantıya dikkat etmeye gayret gösterdik. 4 temel ilkeyi de  burada belirledik.

1) Atatürk ile bir sorunu olmaması,

2) Terör suçuna bulaşmamış olması,

3)Dini inançlara saygılı olması,

4) Ahlak sahibi olması.

Bu dört ilkeyi temel prensip olarak benimseyip çalışma arkadaşlarımızı bu doğrultuda belirledik.''

Parti kuruluşunun pandemi şartlarının en ağır olduğu dönemde geçirildiğini söyleyen Özkan, "Burada insan odaklı çalışma yapmaya gayret gösterdik. Çünkü birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyulduğu bu dönemde hep vatandaşlarımızın yanında olduk. Esnaf ziyaretleri, pazar ziyaretleri, sokak hayvanlarımıza yönelik çalışmalar, şehit ailelerine ziyaret, yetim çocuklarımıza yönelik çalışmalar, yardım kumanyaları, sağlık personellerimize yönelik moral ve motivasyon çalışmaları, Kızılay ile birlikte ortak kan bağışı programı, Alevi vatandaşlarımızın en önemli günü olan dönemde pazar ve evlere iki binden fazla aşure dağıtımı gerçekleştirdik" dedi.

Özkan şu açıklamaları yaptı:

BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ VATANDAŞIMIZI MUTLU ETMEK

Sivil toplum kurum ziyaretleri ve bir çok faaliyet gösterdik. Bu tür faaliyetleri yaparken de insanların yüzündeki gülümseme. Bizim için en önemli mutluluk kaynağı onların yanlız olmadığını hissettirmek. Ayrıca Tuzla yerel politikaları izleme kurulumuz Tuzla'da Tuzla Belediyesi meclisini halkımız adına takip ediyor.

KADININ SİYASETTE AKTİF OLMASI ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Yönetici kadrolarını oluştururken kadın ve gençlik sayısına oldukça dikkat ettik. Şuan 3 tane 30 yaş altı arkadaşımız ilçe başkan yardımcısı olarak görev alıyor. Burada il başkanlığımız ile ortak yürüttüğümüz ve dikkat ettigimiz kural şuydu; 3/1 oranında 30 yaş altı ve yine 3/1 oranında kadın sayısının temsil gücünü yönetim kadrolarımızda oluşturmaktı. Bu doğrultuda arkadaşlarımızı seçtik. Yine bu arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı siyasete ilk kez girdikleri halde göstermiş oldukları çaba ve gayret görülmeye değer. Hepsi ile çalışmaktan ayrı mutluluk ve keyif aldığımı söyleyebilirim." dedi.

TÜRKİYE'DE ORTA SINIF VATANDAŞ KALMADI

Özkan, Türkiye'nin yönetilemedigi ve korku ikliminin olduğunu ifade etti. Sözlerine şöyle devam etti:

"Esnaf çok zor durumda. Kamu kurum ve kuruluşlarında liyakatli insanlar yok, yargı ve hukuk sistemindeki bozukluk artik herkes tarafından biliniyor. Eğitim sistemi adeta yok oldu. Zenginin çok zengin ve fakirin her geçen gün fakirleştiği, gelir adaletsizliğinin çok olduğu bir ülkedeyiz. Türkiye'de malesef korku iklimi var. Eleştirinin olmadığı ve kendinden olmayanın yok sayıldığı bir dönemdeyiz. Böyle bir durumda üretimin yok edildiği ve yatırımın olmadığı ülkede refah seviyesinin yükselmeyecegini bilmekteyiz. Türkiye'nin en etkili muhalefet yapan ve sorunları tespit eden partisiyiz. Bütün bu sorunlara çözümü birlikte bulacağız."

Yorumlar (0)