banner773

Gazeteci Gürkan Hacır: “Muharrem İnce bugün manifestosunu açıklayarak istifa edecek”

Gazeteci Gürkan Hacır, Haber Global canlı yayınında Muharrem İnce'nin istifa kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASET 08.02.2021, 11:08 08.02.2021, 11:10
Gazeteci Gürkan Hacır: “Muharrem İnce bugün manifestosunu açıklayarak istifa edecek”

Hacır'ın konuşmasından satır başları şöyle:


Muharrem İnce'yle iki görüşmem var. Birisi dün, birisi cuma günü. Dedi ki, "Bu talepler olsun, ben gitmeyeceğim. Kurmayacağım parti" dedi. 3 şart, Genel başkanı üyeler seçsin, cumhurbaşkanını üyeler belirlesin, iki seçim üst üste kaybeden genel başkan koltuğunda oturmasın. Bu üçünü kabul etsinler ben yeni bir parti kurmayacağım dedi. "Sence ederler mi" dedi, "bence etmezler" dedim. Son olarak üzerimden yükü atmış olayım gibi bir konuşma yaptı.


Bu dediğim trafik hafta sonu için geçerliydi. Dün de Muharrem İnce'yle bir kez daha telefon görüşmesi yaptım.


Bugün saat 13.30'da Ankara'da evinin bahçesinde 80 kurucu üyeyle beraber, Memleket Hareketi'nin Kurucular Kurulu ile beraber Muharrem İnce manifestosunu açıklıyor ve CHP'den istifa ediyor. 80 üye de gün içerisinde CHP'den istifa edecekler. Bir manifesto açıklayacak Muharrem İnce. Aralarında milletvekili yok ama parti üyeleri var. Onlar da istifalarını açıklayacaklar.


Bugün bu açıklamanın ardından da Kurucular Kurulu üyeleri de istifa etmeye başlayacaklar. Bugün çok yoğun kulis dedikodusu vardı CHP'den yoğun istifalar olacak diye ama ben doğrulatamadım.
Partiyi 19 Mayıs'ta anlamlı bir günde kurmak istiyorlar. O gün İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyi vermeyi düşünüyorlar. Manifestoyu bugün açıklıyorlar ama 19 Mayıs'tan sonra mitingler yürüyüşler başlayacak. CHP Genel Merkezi bu saate kadar biraz kayıtsızdı bu konuya. Halen daha çok fazla ses yükselmiyor. Şu ana kadar pek tepki vermediler.

Yorumlar (0)