GAYE USLUER: ELEKTRİK ZAMLARI GERİ ALINMALIDIR

Gaye Usluer, “Bir kez daha sesleniyoruz. Bu bir soygun düzenidir. Elektrik zamları geri çekilmelidir. Üretim ve dağıtım derhal kamulaştırılmalıdır” dedi.

SİYASET 07.02.2022, 14:46
GAYE USLUER: ELEKTRİK ZAMLARI GERİ ALINMALIDIR

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yürütme Kurulu gündemine ait basın açıklaması gerçekleştirdi. Memleket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın açıklamasında Usluer, “Bir kez daha sesleniyoruz. Bu bir soygun düzenidir. Elektrik zamları geri çekilmelidir. Üretim ve dağıtım derhal kamulaştırılmalıdır” dedi.

ELEKTRİK FATURALARI KİRAYI GEÇTİ

Usluer, “Elektrikteki zam yalnızca bu yılın değil, kim bilir kaç yılın en büyük zammı! En az elektrik tüketen yüzde 52 zamlı ödeyecek. İlk 210 kw saat tüketimden sonra yüzde 127 zam. Elektrik zammı suya atılan taş değil kayadır. Vatandaş inim inim inliyor. İş yerleri elektrik faturaları yüzünden kapanıyor. Elektrik faturaları kirayı geçti” diye konuştu.

VATANDAŞIN BOĞAZINA BASARAK PARA KAZANIYORLAR

Elektrik faturasının TÜFE’ deki ağırlığının düştüğüne dikkat çeken Usluer, “Bu ne demek? Vatandaşın cebinden çıkanı görmezden gelme, gözden kaçırma demek. Bakınız elektrik üretiminin yüzde 80’i eskiden kamudayken bugün özele geçti. Dağıtımın ise tümü özel şirketlere geçti. Kurdukları sistem içinde dağıtım ve üretimin hepsi dolar bazında satıldı. Kurdukları sitemin temeli sürekli zam üretmek, yani daha çok kazanmak üzerine. Vatandaşın boğazına basarak para kazanıyorlar” dedi.

BU BİR SOYGUN DÜZENİDİR

İktidara seslenen Usluer, “Bir kez daha sesleniyoruz. Bu bir soygun düzenidir.

Elektrik zamları geri çekilmelidir. Üretim ve dağıtım derhal kamulaştırılmalıdır” diye konuştu.

ISPARTA’DA MUMU MUMLA ARADILAR

Isparta’da günlerdir yaşanan elektrik kesintisini de gündeme taşıyan Usluer, “Isparta’da yaklaşık 4 gün süren elektrik kesintisi. Neredeyse ilin tamamı, 500 bin kişi kış ortasında elektriksiz kaldı. Valilik kar yüzünden diyor. Belediye Başkanı “bolluk, bereket” diyerek kahkaha attı. Kombiler çalışmadı. Sular akmadı. Buzdolapları bozuldu. Sağlıkta neler oldu? Cihaza bağlı kişilere ne oldu? Henüz bilmiyoruz. Bunun adı öngörüsüzlük ve keyfiliktir” dedi.

SORUMLU AKP’NİN YAPTIĞI ÖZELLEŞTİRMELER

Usluer, “Bunun sorumlusu AKP’nin yaptığı özelleştirmelerdir. Bakın Türkiye’de elektrik dağıtımı 10 yıl önce özelleştirildi. Ülkeyi 21 şirkete teslim ettiler. Ne dediler? Böylece ‘Kalite, rekabet ve ucuzluk gelecek’ dediler. Bugün yaşanılanların adı keyfilik ve denetimsizliktir. Bugün yaşanılanların özeti budur” diye konuştu.

ŞİRKETLER DENETLENMİYOR

Şirketlerin denetlenmediğine dikkat çeken Usluer, “2019 Sayıştay Raporu’nda bu şirketleri denetlemekle yükümlü TEDAŞ’ın 21 şirketten 10’unda denetim yapmadığı belirtilmiş. Sistemlerin bakımı ve arızaların giderilmesinden sorumlu olan şirketlere dönük denetimler yapılıyor mu? Hayır!” dedi.

ENERJİ AR GÜVENLİĞİ YAŞAMSALDIR

Enerji arz güvenliğinin yaşamsal bir konu olduğunun altını çizen Usluer, “Bakın enerji tedariki, enerji arz güvenliği yaşamsal bir konu. İşin ekonomik boyutu yanında; siyasetle, diplomasiyle, ulusal güvenlikle ilgili boyutları var. Fabrikaların çalışması, yurttaşların ısınması, ulaşımın sürekliliği, sağlık hizmetleri başta olmak üzere yüzlerce kamusal hizmetin devamlılığı ve daha birçok konu, doğrudan enerjiyle ilgili, enerjiye bağımlı” diye konuştu

Yorumlar (0)