FETÖ'nün yargıdaki taktiklerini kullandık diyen AKP'li İhsan Arslan çark etti

AKP'li İhsan Arslan kullandığı "FETÖ taktiklerini kullandık" ifadelerinin ardından partisinin kendisiyle ilgili aldığı disiplin kuruluna sevk kararını “Kararı partimiz adına normal, kendi adıma üzücü buluyorum” sözleriyle değerlendirdi.

SİYASET 01.12.2020, 14:23 01.12.2020, 14:26
FETÖ'nün yargıdaki taktiklerini kullandık diyen AKP'li İhsan Arslan çark etti

“15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ'nün yargıdaki taktiklerini kullandık” diyen eski AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın geçen haftaki açıklamaları tartışma yarattı.

Geçen haftaki AKP MYK toplantısının ardından 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili olan İhsan Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verilmesi dikkat çekti.

AKP içinde tartışılan isim İhsan Arslan, Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’a konuştu.

İhsan Arslan partisinin kendisiyle ilgili aldığı disiplin kuruluna sevk kararını “Kararı partimiz adına normal, kendi adıma üzücü buluyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Mehmet İhsan Arslan’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

AK Parti tarafından disiplin kuruluna sevk edilmenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Partimiz adına normal, kendi adıma üzücü buluyorum. Sözlerimin özellikle AK Parti muhalifleri tarafından bambaşka yerlere çekilmeye çalışıldığı bir ortamda, elbette düzeltme yapma ihtiyacı duyuyorum. O mülakata dair bir hususu burada paylaşmak durumundayım. BBC benim özel tercihim değildi. Onlara konuşmam, kitaplarımın yayına hazırlanmasına katkı sunan arkadaşın tavassutu ve ricası üzerine oldu. Röportajı yazıya döktüklerinde, benim onayımı alıp öyle yayımlayacaklardı. Ama öyle yapmadılar. Hal böyle olunca, okurlara sundukları o metinde, yanlış anlaşılmaya ya da benim kastetmediğim anlamlar yüklenmeye müsait ibareler de yer aldı. Nihai metin benim onayım alınarak oluşturulsaydı, bunlar yaşanmazdı. Ama olan oldu. Gereksiz bir tartışmaya sebebiyet vermiş olmak beni tabii ki üzdü. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Tayyip Bey’e ve partimize ne kadar değer verdiğimi bizim camiada tüm arkadaşlarımız gayet iyi bilirler. O sadece partimizin değil, davamızın da lideridir. Aramızda özel bir hukuk var. Ona ve ailesine daima saygı ve sevgi beslemişimdir. Bu husustaki hassasiyetim herkesin malumudur. İstemeyerek de olsa yol arkadaşlarımızı incittiysem kendilerinden helallik diliyorum.

“SİYASETTEKİ SON DURAĞIM AK PARTİ”

AK Parti’den ihraç edilebileceğinizi söyleyenler de var...

Bence herkes işini yapmalı. Hiç kimse kendini disiplin kurulunun yerine koymasın. Partimizdeki ilgili arkadaşlarla meseleyi kardeşçe konuştuk. Takdir arkadaşlarımızındır. Ben AK Parti’ye kuruluş günlerinden itibaren dava şuuruyla gönül vermiş bir insanım. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu davanın bir neferi olmaya devam edeceğim. Benim siyaset serüvenim Milli Nizam’la başlamıştır. Bu fani hayatta siyasetteki son durağım ise AK Parti’dir.

HUKUKU UYGULARKEN TİTİZ OLUNMALI

FETÖ ile mücadele süreciyle ilgili olarak yargıya yönelttiğiniz eleştiri çok ağır değil mi? “15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” diyorsunuz.

Alıntıladığınız cümle, o haliyle maalesef yanlış anlaşılmaya son derece müsait görünüyor. İzninizle açıklayayım. FETÖ’nün yargıya ve güvenlik birimleri başta olmak üzere devletin kilit noktalarına sızarak bu ülkeye, bu millete nasıl zarar verdiğini; kurumlarımızı nasıl yıprattığını hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz’da askeri darbe yapmaya kalkıştılar. Milletçe korkunç bir şok yaşadık. Bu karanlık yapılanmanın mensuplarına ve suçlulara karşı, hızla ve sert bir şekilde müdahalede bulunmak gerekiyordu. Ulusal güvenliğimizin ve devletin bekasının tehlikeye atılmasına elbette seyirci kalınamazdı. Yargı başta olmak üzere ilgili kurumlarımızın, FETÖ belasını defetmenin ardından yeniden teenni içinde hareket etmeyi esas almalarının önemli olduğu kanaatindeyim. FETÖ ile mücadele tabii ki devam edecek. Hukuku uygularken titiz olmak da bu mücadelenin bir parçasıdır. FETÖ, hukuka güveni yerle bir etmiştir. Yargı, her hatalı uygulamanın kredibiliteyi zedelediğinin bilincinde olmalıdır. Yargıya güven yeniden canlanmalıdır. Benim kastettiğim budur. Bugünlerde sözü edilmeye başlayan hukuk reformunu da bu ihtiyacın idrak edildiğinin işareti olarak yorumluyorum. Reform ajandasını ülkemiz için büyük bir imkân olarak görüyorum.

ARSLAN NE DEMİŞTİ

Mehmet İhsan Arslan, “15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim” diyerel şunlar söylemişti: 

“Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık.

Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle.”

Yorumlar (0)