Faik Öztrak : İşçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak olağanüstü meclis toplantısında ''Siz işçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz? Bari işçilerimize "sadaka belaları kovar" diye mesaj atın da olsun bitsin.'' ifadelerini kullandı.

SİYASET 11.05.2020, 15:42 11.05.2020, 15:52
Faik Öztrak : İşçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuşuyor.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

Liglerin başlaması için baskı yapılıyor. Bu baskıyı yapan kim, yayıncı kuruluş mu, bahis şirketleri mi yoksa başka güç odakları mı? Bu koşullarda maçlar yeniden nasıl başlatılacak?

İkinci bir dalganın katlanılan tüm fedakarlıkları riske atmakla kalmayacağını, ekonomide duran çarkların dönmesini geciktireceğini düşünüyoruz.

Üniversite sınavlarıyla ilgili yaşanan keyfi gelgitler ortada. Bu tarihlerin düzeltilmesini tüm aileler ve gençler bekliyor. Herkese güven verecek bir çıkış stratejisi hazırlayın.

Uygulamaya başladığı çıkış stratejisine ilişkin Bilim Kurulu'nun önerilerini derhal açıklayın. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Saray hükümetinin salgının ilk evresindeki siyasi tercihleri ortadadır. Hükümet işçilerimizi evde tutmak yerine, emekçilerimizi canlarıyla cüzdanları arasına sıkıştırmıştır. Bunun insani maliyeti de ağır olmuştur. Korona emekçilerimiz için ölümcül bir meslek hastalığına dönüşmüştür.

"SALGIN İŞTE BU ZAMAN BİTER"

Bu fotoğrafa dikkatinizi çekmek istiyorum. Sayın Erdoğan 50 gün sonra boğaza nazır Huber Köşkü'nden ilk kez sokağa çıkmış. Erdoğan tek başına, araya güvenlik şeridi çekilmiş. Diğer tarafta işçilerimiz balık istifi şeklinde. Bu fotoğrafta sosyal mesafe yok ama kibir mesafesi var! Aslında bu resmin memleket tozu ayağına değmesin diye tarlaya galoşla basmasından farkı yok. Bu ikisi aynı resim. İkisi de kibrin resmi! 

Erdoğan bilimsel gerçeklerle sağlığını korurken işçilerimizin sağlığı ekonomik gerekçelerle kaderine terk edilmiş. İnsanlarımız salgın ne zaman bitecek diye soruyor. Cevabı işte bu fotoğrafta! Erdoğan kendi için aldığı önlemleri işçiler için alınca bu salgın biter.

3 BANKAYA İŞLEM YASAĞI KONULMASI

Sosyete damat Londra'dan bize operasyon çekiyor diye sızlanırken aynı Londra bankerleriyle bir konferans gerçekleştirdi. Ertesi gün 3 yabancı bankaya işlem yasağı konuldu. Bu bankalar aynı zamanda hazinenin dışardan borçlanmasına aracılık eden bankalardı. Herhalde bu gerçek kendisine hatırlatıldı ki üzerinden 3 gün geçmeden işlem yasağı kaldırıldı. Keyfi yönetimlerde kararların ömrü uzun olmazmış. Padişahın yasağı 3 gün sürermiş.

"İŞÇİYE SADAKA MI VERİYORSUNUZ?"

Millete 5 maskeyi parasız dağıtamayan saray hükümeti yeni bir skandala imza attı. Zorla ücretsiz izne çıkarılan işçilerimize Nisan'da 545 lira gibi komik bir para ödendi. Siz işçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz? Bari işçilerimize "sadaka belaları kovar" diye mesaj atın da olsun bitsin.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN SOSYAL YARDIMLARI

Belediyelerimiz gıda yardımları yapıyorlar, faturalarda indirime gidiyorlar. Yangın o partiden bu partiden ayrımı yapmıyor. Bu kötü günleri dayanışma ile aşacağız. Yeter ki saray hükümeti koltuk için kavga çıkarmaya uğraşmasın. Milletimizin yakasından düşmeyi bilsin. 

Sayın Erdoğan 20 bin öğretmen ataması yapılacağını söylemişti. Atamalar yapıldı ama görevlendirmeler hala yapılmadı. 20 bin genç öğretmenin maaşlarını ne zaman ödeyeceksiniz? Herhalde bu maaşları ödemeyerek bütçede tasarruf yapmayı düşünmüyorsunuz.

Bu yılın başından beri borç aldığınız, bastığınız, döviz satarak elde ettiğiniz toplam 537 milyar lira ve işsizlik fonundaki 132 milyar lira nerelere kullanıldı? S-400leri aktive etmediniz, bu füzeleri ne zaman aktive edeceksiniz buraya yatırdığınız 2 buçuk milyar dolar ne olacak? Katarlılara peşkeş çektiğiniz Tank Palet Fabrikası'na yapacaklar dediğiniz 50 milyon dolarlık yatırım yapıldı mı yapılmadı mı? Osmangazi ve YSS köprüleri için bütçeden 2 milyar 720 milyon liralık garanti ödemesini yaptınız mı? Antalya Serik Belediyesi'nde patlayan rüşvet skandalı sonrası savcılar ve içişleri bakanlığı ne zaman devreye gidecek? Yoksa giden başkanın söylediği gibi kol kırılır yen içinde mi kalacak?

SORULAR

Bahçeli ve Berat Albayrak paylaşımları... Bahçeli'nin Kemal Derviş ile ilgili sözleri...

Bu sözlere baktığım zaman, aklıma şu geliyor; Milletin sesine kulaklarını tıkayanlarla milletin ızdırabını görmeyenler birbirini ağırlıyor. Bizim önceliğimiz millet. Biz cevap vermeyi gerekli görmüyoruz.

İnfaz düzenlemesi ile ilgili AYM'ye yapılan başvuru...

Başvuru olacak başvurunun takvimi ve içeriği hakkında grup başkanvekillerimiz gerekli bilgiyi verir.

Meral Akşener'in memleket masası çağrısı...

Bu öneri son derece değerlidir. Ama biz kibir hastalığına tutulmuş sarayın başının bu talebe cevap vereceğini sanmıyoruz. Ama onun dışındaki tüm partilerin bir masanın etrafında toplanması ve siyasetin ortak aklının seferber edilmesini önemli buluyoruz.

İşsizlik rakamları...

Ortaya çıkan resmi işsizlik rakamları hiçbir gerçekliği göstermiyor. Gerçek olan tek şey iş bulma ümidi olmayan kişilerin sayısındaki artış. 9 milyonu aşmış işsizlik. Böyle bir rakamı daha önce bu ülkede görmedik. Çok hızla işsizlik afeti yaklaşıyor.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)