Faik Öztrak: Bugün ülkemizde bilimle, akılla, adaletle kavgalı yönetim var, bunun bedelini milletimiz, canıyla, boşalan cüzdanı arasına sıkışarak, kaybettiği huzuruyla ödüyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yapıyor.

SİYASET 09.04.2021, 00:00 09.04.2021, 15:41
Faik Öztrak: Bugün ülkemizde bilimle, akılla, adaletle kavgalı yönetim var, bunun bedelini milletimiz, canıyla, boşalan cüzdanı arasına sıkışarak, kaybettiği huzuruyla ödüyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yapıyor.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

CHP Ekonomi Masası üyeleri olarak dün Malatya’daydık. Bugün de adıyaman’dayız. CHP'nin milletvekilleri, yöneticileri, sayın genel başkanımız liderliğinde, türkiye’mizin dört bir yanında, milletimizin yanında. bugün Türkiye’nin her yanından, feryatlar yükseliyor.

Milletimizin sıkıntıları, dertleri, arş-ü alaya ulaşmış. ama bu dertlere derman olması gereken, erdoğan’ın şahsım hükümeti, milleti görmüyor, duymuyor. Milleti unutmuş. milletimizin sağlığına, cebine, mutfağına, sofrasına, işine, geleceğine, darbe üstüne, darbe yapıyor.

Bugün ülkemizde bilimle, akılla, adaletle kavgalı bir yönetim var. bunun bedelini de milletimiz, canıyla, boşalan cüzdanı arasına sıkışarak, kaybettiği huzuruyla ödüyor. Erdoğan şahsım hükümeti; türkiye’yi küresel salgının yeni merkez üssü yaptı. nüfusa oranla en yüksek vaka sayıları bizde. günlük vaka sayıları 55 bine yerleşti.

60 binlere gidiyor. günlük vefat sayıları ise 250’yi aşmaya başladı. peki, buraya nasıl geldik? Erdoğan’ın şahsım hükümetinin, tedbirleri zamanında almaması, bilim kurulu’nu dekor yapması, aşı tedarikinde gecikilmesi sonucunda geldik.

Ve elbette Ak Parti genel başkanının; milletin sağlığını hiçe sayıp, partisinin kongrelerini lebalep doldurması, bir de üstüne caka satarak, millete kötü örnek olması sonucunda, bu noktaya geldik. gezdiğimiz bazı ilçelerde, vaka sayılarının, ak parti kongresinden sonra patladığı söyleniyor.

Ak parti’nin büyük kongresini yapmasının üzerinden, tam 15 gün geçti. son 15 günde aşısı, yani çaresi olan bir virüs yüzünden, 2 bin 739 yurttaşımızı kaybettik.

Memlekette darbe mi arıyorsunuz. darbe işte budur. bu milletimizin sağlığına, canına yapılan bir darbedir. virüs allah’tan, ama tedbir almak da kuldan. Aşılamada da büyük adaletsizlikler yaşanıyor. kim öncelikli, kim ayrıcalıklı, bunlar birbirine karıştı. “apartman görevlilerine, aşılamada öncelik tanınsın” dedik.

Ekmeğimizi getiren, kapıdan çöpümüzü alan görevliye aşı yok. her gün belediye otobüsüyle okula giden öğretmene aşı yok. ama futbol antrenmanına, ferrari’siyle giden futbolcuya aşı çok. bu mudur hak, bu mudur adalet?

Bunun sorumlusu kim? bu ülkede hükümet yok mu? elbette sorumlu, yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla, erdoğan şahsım hükümeti’dir. erdoğan şahsım hükümeti, bir darbe de esnaflarımıza karşı yapıyor. Lokantalar, restoranlar, kafeler, kahvehaneler, bir yılı aşkın süredir belini doğrultamıyor. kongre salonlarını lebalep dolduranlar, kahvehane ve düğün salonlarını, salgın gerekçesiyle boşalttıkça boşaltıyor. dün Malatya’da kahvehane, düğün salonu ve kafe işleten esnaflarımızla beraberdik. esnaf, “bizi kurtarın” diye haykırıyor.

Kahvecilerimiz, her türlü tedbiri almak koşuluyla, yasaklar gevşetilsin istiyor. maçları yayımlayan yayımcı kuruluş, “paramı geri iade etsin, paramın üstüne yatmasın” diyor.

“Yanında çalıştırdığı elemanın sigorta primlerini, şu salgın döneminde devlet ödesin”, istiyor, madem devlet olarak benim işimi sınırlıyorsun, “kaybımı telafi et, en az asgari ücret kadar destek ver” diyor.

Lokantacı esnaflarımız da çok dertli. bu yılın ilk iki ayında 1561 lokanta ve restoran, bir daha açılmamak üzere kepenk indirdi. önümüz mübarek ramazan ayı. Ramazan’da tüm lokanta ve restoranlar, bir kez daha kapanacak. Paket servisle, bu işletmelerin çarklarını döndürmesi mümkün değil. işletmeler, doğru dürüst çalışmayacak. ama banka borçlarının faizleri çalışacak. Hiçbir şey yapamıyorsanız, bari bu işletmelerin banka borçlarının faizini, birkaç ay boyunca dondurun. lokanta ve restoranlarda çalışanlar zaten kaç aydır işsiz.

Hepsinin borcu gırtlağı aşmış. Tam da böyle bir dönemde, yapılmayacak olanı yaptılar. kısa çalışma ödeneğini kestiler. Bu kararla 2 milyon çalışan sefalet aylığına, yani 1500 liraya mahkûm edildi. bir de bunun üstüne ramazan’da kapanacak, restoran ve lokantalarda çalışanlar eklenecek. Ramazan’da milyonlarca emekçimiz ve aileleri 1500 liralık göstermelik sefalet aylığıyla, nasıl geçinecek?

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)