"Eski AKP'li vekil AK Partili isimler meclis çoğunluğunu kaybedeceğiz diyorlar"

26. Dönem AKP Konya Milletvekili Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Ünal tv42'de gerçekleşen Sümen Altı programında dikkat çeken iddialarda bulundu

SİYASET 23.09.2022, 15:45
"Eski AKP'li vekil AK Partili isimler meclis çoğunluğunu kaybedeceğiz diyorlar"

 Gazeteci Mücahit Enes Turbil’in sorularını yanıtlayan Ünal, 2018’daki seçimlerle beraber sistem uygulamaya girdi dedim ki eyvah! Hali hazırda vekil olan bazı arkadaşlar da bu görüşte.

CB HÜKUMET SİSTEMİ HAYATIMIZA GİRDİ EYVAH DEDİM 

Ünal'ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle;

"Tabi ki buraya gelmesine üzüldüğümü ifade etmem gerekiyor. Ne zaman bunu gördüğümüde söyleyeyim, ne zaman ki 2018 yılında seçim oldu 2018’deki seçimlerle beraber sistem uygulamaya girdi dedim ki eyvah! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi maalesef yapboz tahtası! Burada söylemekte sakınca yok tabi biz mecliste görev yapmış birisi olarak şuan aktif veya görevini tamamlamış Milletvekili geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış insanlarla nihayetinde görüşüyoruz, arkadaşlığımız devam ediyor. Bunlarla da oturup her türlü konuyu konuşabiliyoruz. Yeri geliyor AK Partiyi bizden daha iyi eleştirebiliyorlar. AK Parti’nin yönetimini daha ağır eleştiriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanına çok fazla toz kondurmuyorlar ama AK Partili vekiller AK Parti’yi eleştirebiliyorlar. Bunu net bir şekilde söyleyen arkadaşlar da var kapalı kapılar ardında. Hatta şunu bile söylüyorlar; muhtemelen yapılacak ilk seçimlerde AK Parti meclis çoğunluğunu kaybedecek diyorlar. Bunu bir AK Partili vekilin söylemesi ne kadar acı demi ama bunu bile söyleyebiliyorlar."

Yorumlar (0)