Erkan Baş: Meclis, A Haber stüdyosu olmayacak!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, iktidarın anti demokratik içtüzükten yararlanarak muhalefeti konuşturmadığını söyledi.

SİYASET 02.03.2021, 17:57 02.03.2021, 17:58
Erkan Baş: Meclis, A Haber stüdyosu olmayacak!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, iktidarın anti demokratik içtüzükten yararlanarak muhalefeti konuşturmadığını söyledi. Baş yönetmeliğe göre basın açıklamalarının TBMM TV yayın akışı uygun olduğunda canlı yayınlanması gerekirken, 2 yıldır tek bir kez bile canlı verilmediğini de bilirterek, “Burası (Meclis) A Haber stüdyosu olmayacak” dedi.

Baş, TBMM Genel Kurulu'nda muhalefetin sesinin kesilmek istendiğini söyledi "Ellerinden gelse bizi hiç konuşturmayacaklar" dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Baş, “Bildiğiniz gibi Genel Kurul salonunda genel olarak muhalefetin, özel olarak TİP’in sesini kesmek için iktidarın ciddi bir çabası var. Bu konuda zaten son derece anti-demokratik olan iç tüzükten de fazlasıyla yararlanıyorlar ve ellerinden gelse bizi hiç konuşturmayacaklar. Kimi bağımsız vekiller ve milletvekilleri AKP’nin bu uygulamaları nedeniyle yılmış durumdalar. Bakın sayısız vekil çalışamaz hale getirilmiş durumda” diye konuştu. Baş şöyle devam etti:

'TEK BİR KEZ BİLE CANLI VERİLMEDİ'

“Biz inatla mücadeleye devam ediyoruz, bir taraftan iç tüzükten kaynaklı kısıtlamaları aşmaya çalışırken, bir taraftan da halkın sesini buraya taşımanın bir yolu olarak yaklaşık 2 yıldır kesintisiz biçimde basın toplantıları düzenliyoruz. Normal şartlar altında yönetmeliğe göre bu basın açıklamalarının TBMM TV yayın akışı uygun olduğunda canlı yayınlanması gerekirken, 2 yıldır tek bir kez bile canlı verilmediğini de ekleyeyim. Şimdi size bir bilgi vermek istiyorum. AKP’li milletvekillerinin, muhalefet vekillerinin konuşmasını engellemek için sadece şubat ayı içerisinde tam 68 defa açıklama yaptı. Burası A Haber stüdyosu olmayacak.”

(MA)

Yorumlar (0)