Erdoğan’ın Z kuşağıyla ilgili sözlerine CHP'li Kadıgil’den yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Av. Sera Kadıgil Tele1 ekranlarında İsmail Dükel’in sunduğu “Habere Doğru” programında, Erdoğan’ın Z kuşağı bilmiyor sözlerine “Z kuşağında sizinle ilgili bir "sıkıntı" olduğunun farkındasınız. Emin olun, her şeyi sizden çok daha iyi görüyor ve biliyorlar. Bu bilgiyle yaşayacak ve ilk seçimde gideceksiniz” şeklinde yanıt verdi.

SİYASET 28.01.2021, 15:02 28.01.2021, 15:08
Erdoğan’ın Z kuşağıyla ilgili sözlerine CHP'li Kadıgil’den yanıt

Kadıgil, programda önümüzdeki ilk seçimde 7 milyonu aşkın gencin oy kullanacağını belirterek “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençler sağcı popülist iktidarlara oy vermiyor. Gençlere inildikçe AKP’nin oy oranı yerlerde. AKP Genel Başkanı da Z kuşağında bir sıkıntı olduğunun farkında ve kendini onlara anlatmaya çalışıyor. Ama öyle bir kuşak geldi ki ne yapsa yemiyor! Bu gençlerin 3 yaşından beri ellerinde akıllı telefonlar ve senin havuz medyana mahkum değiller. Onların söylediği yalanlara inanmıyorlar. Sen şimdi Bay Kemal’in zamanında öyleydi böyleydi diye meydanlarda bağır çağır seni dinlemiyorlar. Ve bu yüzden ilk seçimde olgunlaştırılmış bir tercih yapacaklar ” dedi.

“GEÇMİŞ OLSUN Z KUŞAĞININ OYLARIYLA GİDECEKSİNİZ”

AKP iktidarına doğup AKP’nin yarattığı Türkiye’de büyüyen milyonlarca gördüğü ve bildiğinin işsizlik, baskı ve gelecek kaygısı olduğunun altını çizen Kadıgil, “Bu gençler sizin iktidarınız döneminde doğdular. Gördükleri sadece sizin yarattıklarınız oldu. Ve siz bu gençlere işsizliği, yoksulluğu gösterdiniz. Üniversite mezunu olup da iş bulamayan meslek gruplarını alfabetik olarak sıralayın, avukatlar, mühendisler, hemşireler, öğretmenler, veterinerler vs. vs. Z harfini geçiyoruz. Ve onları ikna etmeniz çok zor. Siz gençlere iş imkanı sağlamazken, düşünceleri ifade edeceğiz mecralar açmazken, 16 yaşında çocuğu apar topar çevik kuvvetle gözaltına alırken çok beklersin oy. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü grup toplantısında “SSK'nın başında bu adam bulunmadı mı? SSK'nın başında bulunduğu zaman hastalarımızın ne hale düştüğünü şimdi Z kuşağı bilmiyor. Hastanelerde rehin alınan ölülerimiz vardı. Kimin dönemi Bay Kemal'in dönemi. Z kuşağı bunları bilmiyor... Bunları hatırlatmamız lazım. Bunları gençlere hatırlatmamız gerekiyor. SSK gibi önemli bir kurumun başındaki dönemde ölülerimiz bile rehin alınıyordu” İfadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)