banner773

Erdoğan’ın danışmanından Financial Times’a fotoğraf tepkisi: Arkandayız dünya lideri

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından İsmail Cesur, Financial Times gazetesine kullandığı bir fotoğrafla ilgili olarak "Onca NATO fotoğrafı içinden bütün gün üzerinden algı yapılmaya çalışılan bu fotoğrafı kullanması bile, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesinin ne boyutta ve hangi arenalarda olduğunu gösteriyor" dedi.

SİYASET 15.06.2021, 11:03 15.06.2021, 11:03
Erdoğan’ın danışmanından Financial Times’a fotoğraf tepkisi: Arkandayız dünya lideri

İngiliz Financial Times gazetesi, dünkü NATO zirvesini AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden’in önünde ‘eğildiği’ izlenimi veren bir fotoğrafla manşetine taşıdı. Erdoğan’ın danışmanlarından İsmail Cesur, NATO Zirvesi’ne dair manşetinde kullandığı fotoğraf dolayısıyla Financial Times gazetesine tepki gösterdi.

Erdoğan, dün (14 Haziran) Brüksel'de toplanan NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile göreve gelmesinin ardından ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirdi.

Zirvenin ardından Birleşik Krallık merkezli Financial Times, Erdoğan ve Biden’ın bir fotoğrafını manşetinde kullandı. Biden ile selamlaşmak üzere oturduğu koltuktan ayağa kalkmaya çalıştığı sırada çekilen fotoğraf karesi, Erdoğan ayakta duran Biden’in önünde eğildiği izlenimi uyandırıyor.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI TEPKİ GÖSTERDİ

Financial Times’in manşetinde bu fotoğrafı kullanmasına Erdoğan’ın danışmanlarından İsmail Cesur’dan ise tepki geldi. Cesur, gazetenin manşetine yer verdiği paylaşımında "Tek başına Financial Times’ın onca NATO fotoğrafı içinden bütün gün üzerinden algı yapılmaya çalışılan bu fotoğrafı kullanması bile, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesinin ne boyutta ve hangi arenalarda olduğunu gösteriyor. Sonuna kadar arkandayız dünya lideri" diye yazdı.

Yorumlar (0)