Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şûrası'nda konuşuyor

SİYASET 18.11.2020, 15:03
Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemiz gerekiyor

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir. Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemesi teneke tıngırtısından öte anlama sahip değil. Proje kişiliklerle, bilhassa yalanları, iftiraları önlerine konduğu halde yüzleri kızarmayan siyaset bezirganlarıyla işimiz olmaz.

Buralara vesayetin paraşütüyle gelmedik, zorlukları tecrübe ederek buralara geldik

Kendisine ait bir fikri ya da projesi olmayanların ekonomiyle ilgili ahkâm kesmesi gülünçtür.

Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli lazım.

Önümüze çıkarılan engelleri birer birer yolumuza devam edeceğiz. Yüksek faizden arındırılmış, sizlerin ihtiyaç duyduğu destek paketini hayata geçirdik. Salgından olumsuz etkilenen sektörlerin vergi ve prim ödemelerini erteledik. 

Önümüzde yeni bir dönem var. Üretim ve ihracata odaklanmamız gerek. El birliği ile bu sıkıntılı dönemi atlatacağız. Her kesimle istişare halinde olmaya özen gösterdik.

Gezi olaylarıyla başlayıp, sınırlarımızın kuşatılması, darbe girişimi ve ekonomimize  saldırıların hepsini birer birer boşa çıkardık"

Yorumlar (0)