banner773

Erdoğan: Türkiye çevre bakımından altın dönemini son 18 yılda yaşamıştır

Erdoğan, "Türkiye çevre bakımından altın dönemini son 18 yılda yaşamıştır. Ülkemiz ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci sırada, dünyada da 4'üncü sırada yer alıyor" iddialarında bulundu.

SİYASET 11.11.2020, 13:04
Erdoğan: Türkiye çevre bakımından altın dönemini son 18 yılda yaşamıştır

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 81 ilde 83 milyon fidan dikme adlı bir kampanyaya katıldı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisi olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en büyük milli ağaçlandırma seferberliğini başlattık. Yaptığımız ağaçlandırma ile ülkemizi orman varlığı bakımından 26'ncı sıraya yükselttik. 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk" diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye çevre bakımından altın dönemini son 18 yılda yaşamıştır. Ülkemiz ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci sırada, dünyada da 4'üncü sırada yer alıyor," gibi bazı iddialarda bulundu ancak hangi verilere dayandırdığını açıklamadı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Toprak vefalı bir dost ve arkadaştır. Bu dünya hepimizin ortak servetidir. Büyüklerimiz geçerli bir sebep olmadan bir tek dalın kırılmasına razı olmazdı. Önünden akıp giden derenin suyuyla bile israf etme hassasiyetiyle davranırlardı.

Tarih boyunca hep tabiatla uyum içinde olduk. Tabiatı hoyratça yok etmek, ağaca, denize, toprağa zarar vermek, Rabbimzin emanetine hıyanet etmektir. Toprağa her bakımdan hak ettiği değeri vermek zorundayız. Kadim değerlerimizle beraber genç kuşaklara tabiat sevgisini de aşılamamız gerekiyor.

İLGİNÇ İDDİALAR

Türkiye çevre bakımından altın dönemini son 18 yılda yaşamıştır. Ülkemiz ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci sırada, dünyada da 4'üncü sırada yer alıyor. Türkiye orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisi olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en büyük milli ağaçlandırma seferberliğini başlattık. Yaptığımız ağaçlandırma ile ülkemizi orman varlığı bakımından 26'ncı sıraya yükselttik. 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Ormanlık alanların geliştirilmesiyle kalmadık. Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar toplamda 7 milyar fidanın toprakla buluşmasını sağlamaktır. Erozyonla mücadelede 8 bin 500 hektarda mücadele yürütülürken biz bunu 63 bin 200 hektara çıkardık. 500 milyon ton toprağımız erozyonla taşınırken bunu 154 milyon tona düşürdük.

Yorumlar (0)