Erdoğan tünel açılışında konuştu:Bu yatırımlar asıl büyük atılımlarımızın altyapısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli’nin açılış töreninde, "Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de güçlü bir şekilde atacağız. İşte bunun için burada sadece bir tünel açmıyoruz. Burada aynı zamanda Türkiye’nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşün yeni bir adımını atıyoruz" dedi.

SİYASET 29.12.2021, 15:54
Erdoğan tünel açılışında konuştu:Bu yatırımlar asıl büyük atılımlarımızın altyapısı

Erzurum ile Artvin illerini bağlayacak Pirinkayalar Tüneli bugün törenle açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun hazır bulunduğu açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"BU YATIRIMLARI ASIL BÜYÜK ATILIMIMIZIN ALTYAPISI OLARAK PLANLADIK"

"Yaptığımız tüm bu eserlerle ülkemizde ne aşılmaz dağlar ne geçilmez vadiler ne geçit vermez ırmaklar bıraktık. Yıllardır yatırım yapılmayan 12 bin 800 km’lik demir yolu ağımızın neredeyse tamamını sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 56’ya çıkartarak ülkemizin her köşesini bu hizmete kavuşturduk. Peki bunca yatırımı sırf gösteriş olsun diye mi yaptık, hayır. Bu yatırımları, asıl büyük atılımımızın alt yapısı olarak planladık ve hayata geçirdik. Hamdolsun bugün Türkiye, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında hem en kapsamlı hem en yeni hem de en modern kalkınma altyapısına sahip devlet olarak öne çıkmaktadır.

"BURADA SADECE BİR TÜNEL AÇMIYORUZ, TÜRKİYE'NİN AYDINLIK GELECEĞİNE UZANAN YÜRÜYÜŞÜN YENİ BİR ADIMINI ATIYORUZ"

İnşallah ekonomideki hedeflerimize ulaşarak, geçtiğimiz 19 yılda 3,5 trilyon dolar harcayarak kurduğumuz bu altyapının hakkını vereceğiz. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de güçlü bir şekilde atacağız. İşte bunun için burada sadece bir tünel açmıyoruz. Burada aynı zamanda Türkiye’nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşün yeni bir adımını atıyoruz. Milletimizin her bir ferdini bu kutlu yürüyüşte yer almaya davet ediyorum.

Girişimci daha çok yatırım yaparak, sanayicimiz daha çok üreterek, işçimiz daha çok çalışarak, esnafımız daha güzel hizmet vererek, nakliyecimiz daha çok sefer yaparak, ihracatçımız daha çok mal satarak, memurumuz daha iyi hizmet sunarak, velhasıl her birimiz işimizi daha iyi yaparak bu mücadeledeki yerimizi almalıyız."(ANKA)

Yorumlar (0)