Erdoğan Toprak'tan iktidara kritik Cumhuriyet ve Atatürk uyarısı!

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda iç politika,dış politika ve ekonomiye dair önemli tespitlerde bulundu.

SİYASET 04.11.2021, 09:25 04.11.2021, 10:31
Erdoğan Toprak'tan iktidara kritik Cumhuriyet ve Atatürk uyarısı!

Gazetekritik- CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "İktidarın, Cumhuriyetin ve kurucu önderi Atatürk’ün ismini ve izlerini silme çabaları, nafile arayışlardır. 29 Ekim’de emrindeki tüm kurumları yine bu görevde seferber eden iktidarın, Anıtkabir’deki resmî törenlere medya sansürü getirmesi çaresizliğin göstergesidir. Kontrolündeki medya ve biatçı yazarlarıyla her gün CHP’ye yeni bir Cumhurbaşkanı Adayı bulması, iktidardaki çözülmeyi, kaygı-korku ve iktidarı kaybetme telaşını doğruluyor!" ifadelerini kullanarak iktidarın uygulamalarına tepki gösterdi.

Erdoğan Toprak'ın değerlendirmesi şu şekilde:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, iktidarın Cumhuriyet ve Atatürk alerjisi uygulanan resmi programlarda yine kendisini gösterdi. Valilerin yayınladıkları bayram mesajlarında; Atatürk ve Cumhuriyetin kurucu liderlerinin anılmaksızın ‘Ulemanın peşinden gidilmesi’ çağrıları, yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı yine kimseyi şaşırtmadı. Her yıl 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 10 Kasımlarda olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim’de tüm camilerde okutulan Cuma hutbesinde Cumhuriyetten ve kurucu liderlerden söz edilmedi. Tüm statları Arena’ya çevirme bahanesiyle statlardaki Atatürk, İnönü isimlerini silmelerine, resmî kurumların tabelalarından T.C.’yi kaldırma, çocukların dilinden Andımız’ı silme gayretlerine rağmen ne Cumhuriyet’i ne de onu kurup bu ülkenin insanlarını özgür ve eşit yurttaşlığa kavuşturanları akıllardan ve yüreklerden silemediler. Ankara’nın ortasındaki Hipodrom Sahası ve Atatürk Kültür Merkezi’ni Millet Bahçesi’ne dönüştürürken, ismini de Başkent Millet Bahçesi yaptılar. Açılış törenine sandıkta yenilgiyi hazmedemediklerinden ötürü, Büyükşehir Belediye Başkanını davet etmediler. Anıtkabir’deki törenlerin izlenmesinde kendilerince getirdikleri akreditasyon kurallarıyla muhalif gördükleri gazeteleri, televizyonları, haber ajanslarını, gazetecileri, muhabirleri Anıtkabir’e sokmadılar, yasakladılar. Tüm unutturma çabaları nafileye dönüşürken diğer yanda ise CHP’ye yeni bir Cumhurbaşkanı Adayı bulma gayretindeler. Ülkenin ve halkın içinde bunaldığı böylesine ağır ekonomik sorunlar, açlık, yoksulluk, işsizlik, salgın ve yaklaşan kışta insanların çaresizliği ortada iken tek dertleri CHP’nin adayının kim olacağı! Sözde kulislerde, ‘adını açıklamak istemeyen üst düzey kaynaklarla’ görüştüklerini öne sürüp, CHP’ye aday arıyorlar. Aday borsası kuruyorlar.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KONUSUNDA NET MESAJ

Siyaseten söyleyecek yeni sözü kalmayan, kendi kendisinden bile umudunu kesmiş iktidar ittifakı ve medyasının, emrindeki kalemlerin, tüm bu akıl almaz çabaları boşuna. Vakti geldiğinde ülkeyi aydınlığa ve esenliğe çıkartacak iktidar seçeneği ve ‘Cumhurbaşkanı Adayı’ açıklandığında herkes sadece susmak, tüm ülkede ve toplumda umutların nasıl hızla yeşerip dal budak saldığını izlemek zorunda kalacak!
 

Yorumlar (0)