Erdoğan Milli Görüşçüleri Kızdırdı

AKP'den sık sık yapılan "Milli Görüş gömleğini çıkardık" açıklamalarına rağmen kongre videosunda Necmettin Erbakan'ın sözlerinin kullanılması Saadet Partilileri kızdırdı.

SİYASET 29.12.2019, 15:13
Erdoğan Milli Görüşçüleri Kızdırdı

AKP'nin kongre mesajında Saadet Partisi'nin ve Milli Görüş geleneğinin kurucu lideri Necmettin Erbakan'ın sözlerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İnanç varsa, imkan da vardır" sözlerine Milli Görüşçülerden tepki geldi.

Milli Gazete'de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Kendilerini "muhafazakar demokrat" olarak tanımlayarak yola çıkan AKP'nin kurucu ekibi, Milli Görüş fikirlerini benimsemediklerini her fırsatta dile getirdiler.

İktidara geldiği yıldan bugüne kadar da Milli Görüş ile uyuşmayan icraatlarda bulunan AKP'nin sloganlarında ise halkın gönlüne taht kurmuş Erbakan Hoca'nın ifadeleri kullanılıyor.

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın "İman varsa imkân vardır" sözü, 7 Olağan Kongre hazırlığında olan AKP'nin tanıtım reklamlarında Erdoğan tarafından "İnanç varsa, imkan da vardır." şeklinde seslendirildi.

KONGREDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK

Bir süredir işlerin yolunda gitmediği AKP'de "metal yorgunluğu" adı altında birçok belediye başkanı ve teşkilat yöneticisi görevden alınmıştı. Ancak bunlar yeterli olmadı ve AKP geçtiğimiz yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere önemli bazı şehirlerin yönetimini CHP'ye kaptırdı.

"Metal yorgunluğu" ile yapılan değişikliklerden istediğini alamayan AKP, 7. Olağan Kongre ile yeni değişiklikler yapacak.

Yorumlar (0)