Erdoğan: Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var

Erdoğan, İslam’ın yapılandırılması gerektiğini savunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik, “Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” dedi.

SİYASET 24.10.2020, 14:49 24.10.2020, 14:51
Erdoğan: Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Kayseri İl kongresinde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Bu sabah İlham Aliyev kardeşimle görüşmemizi yaptık. Tabi Azeri televizyonunda spiker bayan kardeşimin o gözleri yaşlı olarak ağladığı görüntüleri kendisiyle paylaştım. Azeri kardeşlerimiz işgale uğrayan topraklara doğru yürüyorlar. Oraları geri almayı başardılar. Azmin elinden, imanın elinden hiç bir şey kurtulmaz. Bu bir sevda öyküsü, Hazar’dan Balkanlara.

Bölgemizdeki her krizin merkezinde olmamızın sebebi tamahkarlığımız değil, asırlardır gasp edilen haklarımıza sahip çıkma kararlılığımızdır. Bizim kimsenin toprağında, hakkında, kaynaklarında gözümüz yok.

Sadece asırlardır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizin haklarını korumaya çalışıyoruz. Binlerce kilometre öteden gelip terör koridoru açanları elbette seyredecek değiliz. Bunları yapmayıp da şehitlerimizin kanını yerde mi bırakalım?

Suriye ve Irak’ta kardeşlerimizi gözetmek dışında bir amacımız yoktur. Son dönemde Suriye’nin Irak sınırı tarafında yeni bir terör oluşumuna hız verildiğini görüyoruz. Yani orada bir terör devleti kurma niyeti var. Suriye’de bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Karşımızdakiler gerçekten müttefikimizlerse, onlardan her meseleyi kendi mecrasında değerlendirmelerini ve bunların tabii neticelerine saygı duymalarını beklemeliyiz. Aynı şekilde Yunanistan ve Rum Kesimi’nin şımarıklıklarına teslim olunması yerine, hakkın, hukukun yanında yer alınması gerekiyor. Doğu Akdeniz’in haritasına göz ucuyla bakmak bile Türkiye’nin haklılığını ispatlamaya yeter.

Bu zamana kar Minsk üçlüsü içindesiniz, bu zamana kadar ne yaptınız? Sadece Ermenilere silah gönderiyorsunuz ve böylece barış tesis edeceğinizi zannediyorsunuz ama edemezsiniz. Türkiye, kardeşlerinin yanında yer almaya devam edecektir.

Bu Macron denen zatın Müslümanlarla, İslam’la derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inançtan insanlara bu şekilde davranan insana ne denebilir? Öncelilkle bir akli kontrol. İki de bir Erdoğan’la uğraşıyorsun. Zaten seçim var bir yıl sonra. Yolunun pek uzun olduğunu sanmıyorum. Fransa’ya bir şey kazandıramadı ki ülkesine kazandırsın. Azerbaycan’da yaşananların arkasında bunlar var.

Yorumlar (0)