Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı reformu kapsamında hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklıyor. Erdoğan, bunun uzun süren ve çok emek verilen bir çalışma olduğunu söyledi.

SİYASET 02.03.2021, 14:33 02.03.2021, 14:34
Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı tarafından "Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye" vizyonuyla hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklıyor.

AKP Genel Başkanı ve Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İnsan Hakları Eylem Planı, değişim ve reform irademizin devam ettiğinin ve devam edeceğinin bir örneğidir.

- Her maddenin hayata geçmesi için gereken adımları kararlılıkla atacağız. Adalete sarılınca müreffeh olur, adaletten sapınca gerileriz.

​Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, siyasi partilerin genel başkanları da davet edildi. Programa ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, yüksek yargı başkanları, kabine üyeleri, gayrimüslim cemaat temsilcileri, büyükelçiler ile Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, rektörler, dekanlar, akademisyenler, hukukçular ve gazeteciler katılıyor.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)