banner773

Erdoğan'ın 'Sürpriz oldu' diyen Lütfi Elvan'ı günler öncesinden 'koltuğa' hazırladığı ortaya çıktı!

Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendiren Lütfi Elvan 'Benim için süpriz oldu' dese de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onu günler öncesinden 'koltuğa' hazırladığı ortaya çıktı.

SİYASET 11.11.2020, 18:01
Erdoğan'ın 'Sürpriz oldu' diyen Lütfi Elvan'ı günler öncesinden 'koltuğa' hazırladığı ortaya çıktı!

Bakanlık koltuğuna geçmeden önce, TBMM'deki Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekilleriyle vedalaşan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lüftfi Elvan, arkadaşlarına "Benim için de sürpriz oldu. Bu görevi beklemiyordum" dedi.

ERDOĞAN: LÜTFİ GÖRMEDEN GETİRMEYİN

Ancak Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir detayı kaleme aldı. İktidar cephesinin gazetecilerinden birisi olan Selvi,  Elvan'la ilgili şunları yazdı;

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Lütfi Elvan, siyasi nezaketi ve çalışkanlığı ile bilinen bir isim. Nezaketi sizi yanıltmasın, çünkü Lütfi Elvan’ın en önemli özelliği kararlı olması. Özellikle de ekonomi politikalarıyla ilgili olarak. Hem Ulaştırma Bakanlığı’nda hem de kalkınmadan sorumlu başbakan yardımcılığında başarılı işlere imza attı. Ama şov yapmadı.

DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) kökenli olan Lütfi Elvan’ın gelişi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Dövizin yükseliş içinde olduğu bir dönemde görev üstlenen Lütfi Elvan’dan beklenti büyük. Ama başarılı olması için arkasında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin desteği var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 ay önce Meclis grubuna, 'Ekonomiyle ilgili kanun tekliflerini Lütfü Bey görmeden bana getirmeyin' diye talimat verdiği söyleniyor.

Yorumlar (0)