banner773

Erdoğan'dan milli mücadele kahramanı İsmet İnönü'ye ağır sözler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

SİYASET 27.05.2021, 13:08
Erdoğan'dan milli mücadele kahramanı İsmet İnönü'ye ağır sözler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında sık sık CHP'ye yüklenirken; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından İsmet İnönü'ye de ağır sözler sarf etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

-Ülkemizi darbenin eşiğine getiren zihniyetin devam ettiği görmek üzüntü kaynağıdır.

-Türkiye'ye siyasi, sosyal ve ekonomik ağır bedeller ödeten darbeler silsilesinin ilki milletimizin kalbinde yaradır.

-Bu zihniyet her dönemde güçlü milli irade yerine darbecilerden almayı tercih etmiştir.

-Hatırlarsanız 28 Şubet muhtarasında ordunun önünde saygıyla eğiliyoruz diyen CHP'li yöneticiler, darbeye sahip çıkmıştır. FETÖ'cülerin 17-25 Aralık'ta ortaya çıkardıkları malzemelerle meclisin itibarini ayaklar altına alanlar yine bunlardır. 15 Temmuz Girişimi'nin kontrollü darbe, tiyatro diyenler yine bunlardır. Halkın arasından kaçan, Bakırköy'e sığınan bunlardır.

Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık, onlar bunun farkında değiller. Çünkü biz şunu da biliyoruz, her nefis ölümü tadıcıdır.

-27 Mayısçılar yıllar sonra yaptıkları açıklamalarla CHP yöneticileri ve dergi ile gazetelerin kendilerini kışkırttıklarını ifade etmişlerdir. İsmet İnönü'nün TBMM'de yaptığı konuşmayı paylaşmak istiyorum: "Buraya gelirken Meclis binasını kuşatmış bir tabur asker gördüm. Başlarında genç bir binbaşı vardı. Sizler benden korkuyorsunuz ama binbaşıdan da korkuyorsunuz. Korktuğunuzu, ona güvenmediğinizi ispat etmek için bir teklifim var. Çağırın binbaşıyı beni götürmesini söyleyin, buna itaat edecekmiş. Bir teklifim daha var; binbaşıyı ben çağırayım Meclis'i işgal ettireyim." Biz bu üslubu nice CHP yöneticilerinden duymaya devam ediyoruz.

-Tankların arasından sıvışan, kaçıp giden bunlardır. Daha geçen yıl bir erken seçim veya başka bir şekilde iktidar değişikliğini savunan bunlardır. Bizi indirmekten vatana ihanetle yargılamaktan söz edenler yine bunlardır. Milli şeflerinin izinden gittiklerini gösteren yine bunlardır. Bizi merhum Menderes'in akıbeti ile tehdit eden yine bunlardır.

Tüm kirli girişimler CHP yönetimi tarafından desteklenmiştir. Darbe güzellemesi yaparken yakalandıklarında yapay gündem diyerek sıyrılmaya çalışmışlardır. Şunu bilmiyorlar, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Onlar şunu da bilmiyorlar, her nefis ölümü tadacaktır. Ölümden kaçış yok. Biz ölümü korkutanlardan olacağız. Milletin değerlerine husumet, darbecilik, ülke düşmanları ile kol kola yürüme hastalığı CHP yönetiminin içine işlemiştir.

-Ülkemizde ne zaman demokrasi güçlenmişse darbeci siyasi zihniyetler kendi hırsları uğruna ülkeyi ateşe vermekten de çekinmemişlerdir. Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki kalkınma hamleleri tek parti döneminde mevcut fabrikaların kapatıldığı bir hüsrana dönüşmüştür.

Bizzat İnönü 1946 seçimleri öncesinde ''Ben ihtilalci ve kuvayi milliyeci İsmet'im. Muvaffak olamazsak eski usulde devam ederiz'' diyerek darbe sopasını peşinen göstermiştir. 

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI 

-Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından biri ola Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önemli bir adım atık ve çok rahatsız oldular. Yeni anayasa ile bu adımı kalıcı hale getireceğiz. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP, BBP hepsi bu çalışmayı sürdürüyor.

-MHP'deki gelişmeyi sayın Genel Başkan'dan aldım. Diğer partilerin de bu yönde hazırlıkları olduğunu iliyoruz. Bizim çalışmamız da bitti. Kendilerine sunacağız. İnşallah yıl sonuna doğru ortak bir metin haline dönüştürmenin yollarını arayacağız. Geniş bir uzlaşmayla Meclis'te kabul ettirip milletimizin takdirine sunarsak çok çok güzel olacaktır.  

CHP'YE YÜKLENMEYE DEVAM ETTİ

-Son dönemde yalan ve iftira konusunda vites yükselttiler. 

-Ben aday değilim dedi, ertesi sabah aday oldu. Baykalla olan devir teslimleri de böyle oldu. Bunları iyi tanımak lazım. Tam da bunları yapsın diye siyasi tarihimizin en büyük kumpası ile CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturdu.

-Ülkemizi ve partimizi hedef alan saldırılara verilecek en güzel cevap, milletimize daha iyi hizmetler kazandırmak olacaktır. 

-Ekonomide bu yıl itibarıyla ciddi bir toparlanma bekliyorum. Son 1 ayda 3 yeni kuyuda yeni petrol keşfettik.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)