Erdoğan'dan ''haklarımız verilmiyor'' diyen vatandaşlara: ''Oturma eylemi yapın''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Üsküdar'da katıldığı cami açılışında Üsküdar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında haklarının verilmediğini iddia eden vatandaşlara verdiği yanıt dikkat çekti.

SİYASET 11.06.2021, 16:00 11.06.2021, 16:03
Erdoğan'dan ''haklarımız verilmiyor'' diyen vatandaşlara: ''Oturma eylemi yapın''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak cuma namazı kılmak için Burhaniye Şehriban Hatun Camii'ne gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Şehriban Hatun Camii'nde önemli açıklamalarda bulundu. Burhaniye'de kentsel dönüşüm yapılması için çağrıda bulunan Erdoğan, vatandaşlara 'Kirazlıtepe'de ne verildiyse aynı sözü burada bu sözü ben veriyorum. Eğer verilen sözler tutulmazsa Üsküdar Belediyesi önüne giderek oturma eylemi yapın. Ben de yanınıza geleceğim' ifadelerini kullandı.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Türkiye- ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İkili görüşmelerimiz var. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la, Almanya Şansölyesi'yle görüşmemiz var" ifadelerini kullandı. Koronavirüsle mücadeleye değinen Erdoğan "Aşılamada 32 milyonu yakaladık. Yeni aşılarımız da geliyor. Süratle bir turizm atağı, turist atağı başlayacak" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları:

Cami tüm Müslümanlara hayırlı olsun. Mescidlerimizi, camilerimizi inşa etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cuma çıkışı Üsküdar'da çağrı: Burhaniye'de kentsel dönüşüm için belediyemize, kurumlarımıza yardımcı olun. Biz de burada rahat yaşamanız için süratle çalışalım. Kirazlıtepe'de ne verildiyse aynı sözü burada bu sözü ben veriyorum.

Eğer bu şekilde yapmazlarsa belediye önüne giderek oturma eylemi yapın. Ben de yanınıza geleceğim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

BİDEN İLE GÖRÜŞME

- (ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşme) Bildiğiniz gibi bu bir NATO zirvesi. Öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak, neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız. Bunlar gündeme gelecek. Türkiye tabii ilk 5'te yerini alan, güçlü bir ülke. Türkiye- ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İkili görüşmelerimiz var. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la, Almanya Şansölyesi'yle görüşmemiz var. 

MÜNBİÇ'TE PKK VARLIĞI

Münbiç PKK'nın işgali altında değil. Buna asla fırsat vermeyiz, gözümüz kulağımız orada.

AŞILAMADA SON DURUM

Erdoğan, açıklamalarının devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirleri de değerlendirdi. Salgının turizme etkilerine değinen Erdoğan, "Aşılamada 32 milyonu yakaladık. Bir taraftan da aşılarımız geliyor" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gerek BioNTech, gerek bunun yanında Çin'le yaptığımız görüşmeler, anlaşmalar var. Turizm noktasında da bakanım olsun, ilgili bakanlarımız olsun, İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan bir heyet biliyorsunuz Antalya'ya gelmek suretiyle burada turizme yönelik görüşmeleri yapacaklar. Öyle zannediyorum ki süratle bir turizm atağı, bir turist atağı inşallah başlayacak."

Yorumlar (0)