Erdoğan, Beştepe'de konuşuyor

Erdoğan, Beştepe'de 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşuyor.

SİYASET 09.11.2020, 15:06 09.11.2020, 15:36
Erdoğan, Beştepe'de konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı'na katılıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Bu toplantımız ilk çevrimiçin büyükelçiler konferansı olması yanı sıra, bu çapta yerli yazılımla gerçekleşen ilk resmi programdır. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisini, bu çalışmayı yapan mühendislerimizi gönülden kutluyorum.

Büyükelçilerimiz olağan görevlerinin yanı sıra 100 yılın en büyük felaketlerinden biri olan korona virüs salgınıyla da mücadele etmek zorunda kaldılar.

"MUHALEFETİN BİZİ ÇEKMEK İSTEDİĞİ TUZAĞA DÜŞMEDİK"

Şimdiye kadar 1 milyon 300 bin insanın hayatına mal olan bu salgın, gün yüzüne çıkmamış bir çok çarpıklığın da ortaya çıkmasını sağladı. Ekonomik bakımdan çok güçlü ülkelerin sağlık alt yapılarının ve sosyal güvenlik sistemlerinin ne kadar kötü olduğunu gördük.
Haritada yerini dahi bulamayacak ülkeleri Türkiye’ye örnek gösteren muhalefetin bizi çekmek istediği tuzağa düşmedik. Sadece sınırlarımız içinde vatandaşlarımızı değil, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da çaresiz ve sahipsiz bırakmadık.

Hariciye teşkilatımızın riyasetinde Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliye operasyonunu yaparak 141 ülkeden 100 bin vatandaşımızı ailelerine kavuşturduk. Türkiye’den memleketlerine dönmek isteyen 90 ülkeden 38 bin yabancıya destek olduk.

Ülkemizden yardım talep eden 155 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk. Bu yardımlarımızı kamu diplomasisi faaliyeti olarak değil, inancımızın, kültürümüzün, girişimci ve insani dış politika çizgimizin gereği olarak yaptık.

DOĞU AKDENİZ VE LİBYA AÇIKLAMASI

“Bugün Libya’da siyasi çözüm umutları yeniden yeşermişse, bunda Türkiye’nin zamanında yaptığı müdahalenin çok ciddi katkısı bulunuyor. Libya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’deki her türlü gelişmenin yükünü taşıyan ülkemizin, doğal kaynaklar söz konusu olduğunda yok sayılmasına rıza gösteremezdik. Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın provokasyonlarına rağmen Doğu Akdeniz meselesinde sabırlı, soğuk kanlı davrandık.”

“AZERBAYCAN TOPRAKLARININ İŞGAL EDİLMESİNE SESSİZ KALAMAZDIK”

“Haklı olmanın özgüveniyle hareket ediyor, müzakere masasından kaçmıyoruz. AB’nin Türkiye’yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz. Şantaj dilinin fayda sağlamayacağı artık anlaşılmalıdır. Karadeniz’de keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bu konudaki irademizi daha da güçlendirmiştir. İnşallah Doğu Akdeniz’deki araştırma faaliyetlerinden de müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyorum. Azerbaycan topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık.”

Yorumlar (0)