Erdoğan: Belediyelerdeki FETÖ kalıntıları tasfiye edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'yü kamudan büyük ölçüde tasfiye ettik. İş dünyasındaki irtibatlarını, imkanlarını neredeyse sıfırlıyoruz. Belediyelerdeki son kalıntıları da 31 Mart itibarıyla milletimiz tarafından tasfiye edilmiş olacaktır" dedi.

SİYASET 10.01.2019, 00:33 10.01.2019, 00:33
Erdoğan: Belediyelerdeki FETÖ kalıntıları tasfiye edilecek

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı. Programda TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 30 yılın ilk 14’ünün enflasyon ortalamasının yüzde 70,3 olduğunu hatırlatarak, "Son 16 yılın enflasyonda ortalaması 9,54. Gerçek ortada, hepsinde tek başımıza iktidarız. Ana muhalefet çıkıyor, ‘en yüksek enflasyon AK Parti iktidarları döneminde olmuştur’ diyor. Yani yalan üzerine siyaset, yalan üzerine yerel yönetim kurulu olduğu zaman orada çöp, çukur, çamurdan kurtulamazsınız" diye konuştu.

‘BAKTIK Kİ ÇÖZEMİYORLAR ERTELEDİK
İzmir'deki İZBAN grevine değinen Erdoğan, "Baktık ki anlaşamıyorlar, çözemiyorlar mecburen Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle biz grevi iki ay erteledik. Yetkim oraya kadar olduğu için 2 ay erteledim. Ondan sonra Hakem Kurulu’na gidecekler. Orada vatandaşımızı sokaklarda sersefil yapma hakkımız var mı? Yüzde ellisini devlet yapmış İZBAN’ın yüzde ellisini belediye yapmış, niçin yapmış bunlar? Halkımızın huzurlu bir şekilde ulaşımını sağlamak için yapmış. Dün itibarıyla oradaki grev 2 ay süreyle ertelenmiş oldu" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)