Emek Partisi Genel Başkanlığına Ercüment Akdeniz seçildi

Emek Partisi 9’uncu kongresi, “Sömürüye, salgına, savaşa karşı birlik, dayanışma, mücadele” sloganıyla Ankara'da toplandı. Yapılan seçimde Ercüment Akdeniz parti genel başkanlığına seçildi.

SİYASET 22.11.2020, 17:38
Emek Partisi Genel Başkanlığına Ercüment Akdeniz seçildi

Emek Partisi (EMEP) 9. Olağan Kongresi, pandemi koşulları nedeniyle sınırlı katılımla Ankara Batıkent’te Meydan AVM’de toplandı. Kongrede gerçekleştirilen seçimle Emek Partisi Genel Başkanlığı görevine Ercüment Akdeniz seçildi.

Sermaye sınıfı ile iktidarının kriz ve pandemi koşullarındaki politikalarına tepki gösteren Akdeniz, “Kongremiz emekçilere bunu reva gören kapitalizmden hesap soracak bir kongredir" dedi. 5 milyona varan mülteci işçinin Türkiye işçi sınıfının bir parçası olduğuna dikkat çeken Akdeniz, “Partimiz enternasyonel bir partidir. Göçmen işçileri bu sömürü cenderesinden kurtulmak için sosyalizme, siyaset yapmaya çağırıyoruz” dedi.

EMEK PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞINA ERCÜMENT AKDENİZ SEÇİLDİ

Kongre, Meydan AVM Sinan Bengier Tiyatro Salonu’nda toplandı. Kongrede yapılan seçimde Emek Partisi Genel Başkanlığı görevine eski Evrensel Gazetesi Haber Müdürü ve Yazarı Ercüment Akdeniz seçildi.(Evrensel)

Yorumlar (0)