EKREM İMAMOĞLU:İSTANBUL'U KAZANDIK, HAYIRLI OLSUN...

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 8'nci kez kameralar karşısına geçti.

SİYASET 01.04.2019, 02:34 01.04.2019, 02:34
EKREM İMAMOĞLU:İSTANBUL'U KAZANDIK, HAYIRLI OLSUN...


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı ve YSK'ya seslenerek devlet kurumlarının bu tutumunun kabul edilmez olduğunu belirterek bu iki kurumu göreve davet etti.

İmamoğlu saat 00:10’da yeniden kameralar karşısına geçti ve şu açıklamayı yaptı;  “Bir yerden haber mi bekliyorsunuz anlamış değilim. Mesuliyetiniz Türkiye'ye duyurmaktır. Bu bir demokrasi sürecidir. Türkiye'nin demokrasi için sorumluluk andıdır. Lütfen sorumluluğunuzu yerine getirin. Bu parti meselesi değildir. Bu Türkiye'nin demokrasi meselesidir. Bu toplumun vicdan duygusu Türkiye'nin 145 yıllık demokrasi mücadelesinde bu duygulara cevap veremez ezilirsiniz. Sizleri uyarıyorum. Bu şehrin çocuklarına cevap veremezsiniz.”


“Asla ve asla göreviniz bitene kadar ne kadar sürecekse. İster saatler ister günler olsun. Bu sorumluluğu üstlenen herkes Türkiye demokrasi tarihi adına çok önemli bir vazife üstlenilmiş olacak. Demokrasinin kahramanı olacaklar. Ben de açık ve net söylüyorum. Kazandığımızı biliyorum. Benim siyasi duruşum benim özellikle devlet adamlığından anladığım şey bana bunu açıklamama müsaade etmkiyor. Günün sonunda neticelerin netleşmesini bekliyorum. Ben yine de size elimindeki verileri açıklıyorum. 40 dakikadır AA'nın suskunluğu benim nezdimde Anadolu Ajansı'nı itibarsız hale getirmiştir. 50.36 biziz rakip 46.70'tir.”

Ekrem İmamoğlu, seçim kordinasyon merkezinde CHP ve İyi Parti İl Başkanlarını yanına alarak bir açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nın 3 saattir veri girmediğini belirten İmamoğlu bütün dünyanın izlediği İstanbul seçimlerindeki bu tablonun kabul edilemeyeceğini belirtti.
İmamoğlu saat 00:30’da yaptığı 6’ncı açıklamada ise “AA tam 1 saattir veri girmiyor. Yarın çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız. Ne yapmak istiyorsunuz? Talimat mı bekliyorsunuz? Lütfen AA vazifesini yerine getirsin. Toplumun vicdanına adaletine hesap veremezsiniz. Bu şehrin 16 milyon insanına, çocuklarının geleceğine hesap veremezsiniz. Kazandığımı biliyorum ama bu benim devlet adamlığıma yakışmadığı için henüz açıklama yapmıyorum. Lütfen gereğini yapın” dedi.

Ekrem İmamoğlu saat 02:25’de yaptığı 8’nci açıklamasınra şunları söyledi: “Girilmeyen 100 sandık vardır. 1 sandıkta 300 civarı oy vardır. Şu anda yüzde 85 civarında geçerli oy hesabı vardır. Girilen 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark 29 bin 408 dir biz öndeyiz.”
 

Yorumlar (0)