Ekrem İmamoğlu yolsuzluğu ortaya çıkardı! Tek tek anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ta nasıl yolsuzluk yapıldığını tek tek anlattı.

SİYASET 31.05.2021, 15:31 31.05.2021, 15:42
Ekrem İmamoğlu yolsuzluğu ortaya çıkardı! Tek tek anlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile birlikte “KİPTAŞ Tuzla Meydan Evleri”nin temelini atma törenine katıldı.

Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, TBMM’den konuyla ilgili çıkan karar uyarınca, belediye meclislerinden karar alınması gerektiğini ve bu nedenle imar planları uygulamasında sorun yaşanabileceği ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Yazıcı’nın iddiasına, geçmiş İBB yönetimi döneminde yaşanan şaibeli bir satış örneğiyle karşılık verdi.

Hukuksuz kararların kamuoyu vicdanında karşılığının olmayacağını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Pazartesi günü KİPTAŞ yönetim kurulu kararı almış. Diyor ki "Ben Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım." Bir gün sonra bu arsayı ne hikmetse bir vatandaş alıyor 11 milyon dolara. Cuma günü de KİPTAŞ'a 47 milyon dolara satıyor. 28 milyon dolar arada fark.

Pazartesi günü "burayı ben alacağım" diye KİPTAŞ söylüyor. Arada biri geliyor, çok uyanık, çok akıllı, gökten iniyor ona... Satın alıyor orayı. Cuma günü de KİPTAŞ gidiyor bu uyanıktan satın alıyor. Kim bu uyanık, onun kayıtları var. Kim bu yönetim kurulu kararını alan, onların da kayıtları var.

Bunu alıyoruz KİPTAŞ olarak. Bir önceki yönetim. Proje yapıyoruz, 300-400 konut. KİPTAŞ'ın önünde maketi yapılıyor. KİPTAŞ'ın önünde. Şu anda girişte. ‘Kaldırmayın’ dedim, ‘Bu sürekli burada duracak.’ Biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra, ‘Yeşil alan yaptık’ diye karar alınıyor İBB Meclisi’nde. Umarım siz de ona el kaldırmamışsınızdır. Şimdi buna derler ki, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.’ Bu olmaz, yapmayın. Bunun önüne geçmemiz lazım.

Bunu burada çok kıdemli, çok değerli, Tuzla halkı tarafından sevilen bir belediye başkanısınız. Bu tür davranışların önüne geçmemiz lazım. Bunun, 'Bugün size, yarın bana' sı olmaz. Yapılan her yanlış, vatandaşa yapılan yanlıştır. Kamu zararı ne kadar? 400-500 milyon. Bir işte. Soruşturma süreci başlattık. Suç duyurusunda bulunduk. Ama İçişleri Bakanlığı geldi, dedi ki, ‘Sen buraları soruşturamazsın. Ver 50 dosyayı. Ben soruşturacağım. Dosyalar İçişleri Bakanlığı müfettişlerinde bakalım ne olacak? Merakla bekliyorum.”

Yorumlar (0)