Ekrem İmamoğlu'ndan 16 milyon İstanbullu için yeni metro hattı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) kentin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi için mutabakat zaptı imzalarken, belediye EBRD ile yeni bir metro hattının finansmanı için görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

SİYASET 03.05.2021, 14:03 03.05.2021, 14:13
Ekrem İmamoğlu'ndan 16 milyon İstanbullu için yeni metro hattı müjdesi

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıllarda nüfusu hızla artan 3.5 milyon kişinin yaşadığı beş ilçeden geçecek olan yaklaşık 25.5 kilometre uzunluktaki İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı projesinin bir bölümünün finansmanı için EBRD ile görüştüklerini söyledi.

İmamoğlu, EBRD'nin Yeşil Kentler programına İstanbul'un katılması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında hattın 11.5 ve 14 km'den oluşan iki etaptan oluşacağını ifade ederek, "Hattın finansmanını konuşuyoruz. Hattı ikiye bölerek yapmayı da hedefleyebiliriz diye bir altyapı çalışmamız var. Şu anda EBRD ile bu süreci konuşuyoruz ve maliyetleri üzerinden mali desteklenmesini konuşuyoruz" dedi.

EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso da, "EBRD olarak hali hazırda İstanbul'daki iki metro hattına finansman sağlıyoruz, toplu taşıma ve kent hayatının diğer alanlarında yapılacak diğer iyileştirmeleri de finanse etmeye hazırız" dedi.

Şu ana kadar İstanbul'daki metro projelerine 186 milyon avro kredi sağlayan EBRD, projenin 14 km'lik bölümüne finansman desteği vereceğini belirtti.

“Yeşil İstanbul yolunda yol yürürken, kıymetli bir iş birliğine imza attığımızı müjdelemekten, bütün İstanbul’a bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum” diyen İmamoğlu, “İBB olarak, EBRD ile değerli bir sözleşme, bir anlaşma imzaladık. Kardeş kentlerimiz, İzmir ve Ankara’nın ardından, yeşil şehirler kentsel sürdürülebilirlik programına 47’nci üye olarak katılmak, bizim için de inanıyorum ki yine bu toplum için de çok önemli bir katılım” şeklinde konuştu.

EBRD ile gerçekleştirmeyi planladıkları ilk projenin, “İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü TÜYAP Metro Hattı Projesi” olarak belirlendiğini aktaran İmamoğlu, “Şehrimiz için çok önem taşıyan bu hatta, verimli bir iş birliği içerisinde çalışacağımızı ve gelecekte ‘Yeşil Şehir İstanbul’ vizyonumuza güç verecek birçok projede birlikte olacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)