Ekrem İmamoğlu: İnsanların hayatları tehdit altında, acilen harekete geçilmeli

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul için deprem uyarısını yineledi. "İnsanların hayatı tehdit altında. Acilen harekete geçilmeli" diyen İmamoğlu, İstanbul'da 1999 depremi öncesinde yapılmış 800 bine yakın konut var. Bu eski yapı stokunun yenilenmesi için acilen harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

SİYASET 11.11.2020, 16:15
Ekrem İmamoğlu: İnsanların hayatları tehdit altında, acilen harekete geçilmeli

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi ile KİPTAŞ arasında Gürpınar Siteler Bölgesi için kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki imza törenine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, yıllardır gerçekleştirmek istedikleri dönüşümün önceki İBB yönetiminin engeline takıldığını zorunlu bir süreç sonrasında tüm engelleri yeni yönetim ile birlikte aşmayı başardıklarını söyledi.

Malatya, Elazığ, İzmir depremlerinin sorunun aciliyetini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Çalık, bu dönüşümün İstanbul’un diğer riskli bölgeleri için de örnek oluşturacağını vurgulayarak, herkesin hakkını, hukukunu koruyacaklarını söyledi.

İNSANLARIN HAYATI TEHDİT ALTINDA

İmamoğlu törende yaptığı konuşmada dönüşüm sürecinin belirlendiğinden de erken bitirileceğine inandığını kaydetti. Kendisinin protokolün “şahidi” olduğunu kaydeden İmamoğlu depremin can alıcı yakıcılığına vurgu yaptı. İmamoğlu, tespitlerine göre İstanbul'da 1999 depremi öncesinde yapılmış 800 bine yakın konut olduğunu, bu eski yapı stokunun yenilenmesi için bütüncül bir mücadele gerektiğini belirtti. Depremin siyaset üstü bir mesele olduğunu ifade eden İmamoğlu, “İnsanların hayatı tehdit altında. Acilen harekete geçilmeli. Yeter ki insanlar zarar görmesin, acılar yaşanmasın, bu yolda isterlerse insanlar bana oy vermesinler ama bu işi çözülsün. Bu durum siyaset üstü bir mesele” dedi. Bu işin sadece ilçe belediyelerinin, büyükşehrin altında kalkabileceği bir durum olmadığını merkezi yönetimin, iktidarın herkesin içinde yer alacağı hep beraber yönetilmesi gereken bir durum olduğunu belirten İmamoğlu, siyasi iktidarın bu konuda gerekli adımları atmadığını söyledi.

İSTANBUL DEPREMİ BAĞIMSIZLIK MESELESİDİR

İBB Meclisi’ndeki iktidar temsilcilerinin kendi projelerini siyasi kaygılarla engellediğini belirten İmamoğlu, “İstanbul depremi bir bağımsızlık meselesidir. İstanbul Yüz milyarlarca dolarlık kayıp olur, binlerce on binlerde can kaybı yaşanır. Bu ülke bunun altından nasıl kalkar. Kimse siyasi nara atmasın. İşbirliği yapalım. Ama bir akıl tutulması yaşanıyor. Çalışmalarımız, planlarımız engelleniyor, reddediliyor. Kınıyoruz onları. Garip bir siyasal sarmal yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)