Dört belediyeye daha kayyum atandı

HDP yönetimindeki Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

SİYASET 23.03.2020, 09:57
Dört belediyeye daha kayyum atandı

Seçilmiş HDP'li başkanların görevden alınıp yerlerine kayyum atanması sürüyor.Halkların Demokratik Partisi yönetimindeki Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binalarının etrafı sabah saatlerinde polisler tarafından çevrilirken belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı. Belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.

Kayyum atanan belediyelerin eş başkanları da evlerinden gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, şimdiye kadar gözaltına alınan belediye eşbaşkanları; Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya. 

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

Yorumlar (0)