banner773

Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan Kurultay'da çarpıcı açıklamalar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun oylamaya açtığı divan başkanlığına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi. Çerçioğlu, başkan olarak seçildikten sonra kürsüde açıklamalarda bulundu.

SİYASET 25.07.2020, 11:47
Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan Kurultay'da çarpıcı açıklamalar

CHP'nin 37. Kurultayının açılış konuşmasını CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptı.

Konuşma sonrası salonda bir dakikalık saygı duruşuna geçildi.

Ardından salonda istiklal marşı okundu.

İstiklal Marşı sonrası Kılıçdaroğlu, Özlem Çerçioğlu'nu kurultayı yönetmek üzere oylamaya sundu.

Oylama sonunda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu divanı yönetmek için seçildi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda CHP'li Çerçioğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Yüzyılı aşkın bir süredir, örgütü ve seçmeniyle güçlenerek varolan demokrasinin kalesi olan CHP'nin 37. Olağan Kurultayına hoş geldiniz.

Bu görev için bana güven duyan kurultayımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca özel olarak bir teşekkürüm de bir kadın olarak bugün siyasette eşit haklara sahip olabilmemi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duygularımı ifade ediyorum. Cumhuriyetin tüm kadınları adına önünde saygıyla eğiliyorum.

İstanbul Sözleşmesi'nin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Partimizin bir neferi olmaktan ve bugün görev yapmaktan onur duyuyorum. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin felsefesidir.

CHP, Türkiye'nin güvencesidir. Ne mutlu ki bizler bu partinin evlatlarıyız. Ve bugün bu kurultayda hep birlikteyiz. Bugün burada bir demokrasi şölenini yine birlikte hep beraber yaşayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran başkomutanımız Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarımız başta olmak üzerine tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha minnetle anıyorum. CHP kuruluşunun ilk gününde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının yılmaz bekçisidir. Burada gururla söylüyorum ki, bu çatı altında olmak hepimiz için büyük bir onurdur. Hiç kimse korkmasın, kimse endişelenmesin. Emanetiniz, emanetimizdir diyoruz. Genel Başkanımızın da söylediği gibi devleti tekrar devlet ana yapacağız.

Biz mücadelesini Kuvayı Milliye'den, azmini Türkan Saylanlardan, gücünü Deniz Gezmişlerden, vicdanını Erdal Erenlerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit'in güvercinlerinden, iradesini Mustafa Kemal Atatürk'ten almış bir neslin evlatlarıyız. Bu yüzden biz sözümüzü tutarız.

Yorumlar (0)