banner758

Devlet Bahçeli'den akıllara ziyan İstanbul oy oranı hesabı

MHP Lideri Devlet Bahçeli Grup Toplansı'nda İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hakkında konuşuyor.

SİYASET 08.05.2019, 11:31
Devlet Bahçeli'den akıllara ziyan İstanbul oy oranı hesabı


Cumhuriyet'in haberine göre MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:


Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı vardır. Gönüller alınmalıdır. Ya bir olup zalimlerin oyununu bozacağız ya da bozguna uğrayacağız. Bizi gidecek başka bir ülkemiz yoktur. Bizim kaybedecek devletimiz, vazgeçilecek insanımız da yoktur.

Günlük siyasi anlaşmazlıktan kurtulmak lazımdır. Geleceğimizden tasarruf edemeyiz. Gerekli dersler çıkarıldı.

31 Mart Mahalli İdareler seçiminin sandık sonuçlarının neden olduğu münakaşalar vesilesiyle grup toplantılarımıza ara vermiştik. Türkiye zorlu bir süreçten çıkmıştır. 31 Mart'ta milletin verdiği mesajları titizlikle analiz ettik. 31 Mart'ın açık ara kazananı Cumhur İttifakı'dır. MHP müstesna bir başarıya imza atmıştır. 31 Mart seçimleri düğümü çözmüştür. Milletin sözünün üstüne söz söylemek imkansızdır.

İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar verilmiştir. YSK adaletli bir kararla milletin yüreğine su serpti. YSK'nın söz konusu kararına elbette saygı duyuyoruz. YSK'nın kararına "darbe" demek, kurul üyelerine "çete" demek kirli bir ağızdır. 

AKILLARA ZARAR OY ORANI HESABI

Cumhur İttifakı'na yönelik söyleyeceklerim vardır ve özet olarak şunlardan ibarettir:
31 Mart'tan sonra Cumhur İttifakı'nın kopmasını isteyenlere cesaret gelmiştir. Ne çok müptezelin karın ağrısı varmış. MHP ile Ak Parti arasında sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP'nin Ak Parti'nin altını oyduğunu hayasızca iddia ettiler. MHP'nin oy oranı yüzde 18.81 ise Ak Parti'nin de yüzde 35'tir dediler. Halbuki İl Genel Meclis seçiminde MHP'nin oyu yüzde 18.81, Ak Parti'nin ise yüzde 41.61'dir. İki partinin toplam oyu yüzde 60.42 düzeyindedir. Bu gerçeği görmediler. Cumhur İttifakı milletin kendisidir. Cumhur İttifakı üzerinde yapılan yorumların alayı yalandır. Ak Parti ile ittifakımız birilerini neden rahatsız ediyor. Cumhur İttifakı'ndan FETÖ rahatsız, PKK rahatsız...Cumhur İttifakı Türkiye'nin yeni Çanakkale ruhudur.

Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Bitiyoruz, tükeniyoruz diyenler kesinlikle iyi niyetli değillerdir. Türkiye'nin makro ekonomik dengesinin bozulmasından, milli gelirin dolar bazında erimesinden mutluluk duyanlar bu vatanın insanı olamazlar. YSK İstanbul seçimlerini görüşmeye başladığından itibaren yükselen döviz kuru Türkiye'ye ne demek istemektedirler?

Türkiye vahşi bir saldırı altındayken buna kayıtsız kalmak, dahası biber, patlıcan, patates edebiyatı ile işsizlik istismarı yapmak çarpıklıktır, vicdanen kiralanmadır.

Doğug Akdeniz'de önümüzü kesmek için plan üstüne plan yapıyorlar.

Ramazan günlerinde gelen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelenin sonucu ne olursa olsun sonuna kadar sürdürülmelidir. Teröristlerin arkasında kimler duruyorsa dursun hepsine hodri meydan. Cansa can, kansa kan, bedelse bedel...

Yorumlar (0)