Davutoğlu'nun Kurmayı İhraçları Değerlendirdi...

AK Parti'den ihracı istenen Ankara eski il başkanı Nedim Yamalı "Bir ihraç kararı genel merkezde alındıysa bu uygulanacak ve bitirilecek demektir" diye konuştu.

SİYASET 06.09.2019, 20:36

AK Parti'den ihracı istenen Yamalı: İhraç kararı genel merkezde alındıysa bu uygulanacak ve bitirilecek demektir


Eski Başbakan Davutoğlu ve ekibiyle beraber ihracı istenen AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı "Bir ihraç kararı genel merkezde alındıysa bu uygulanacak ve bitirilecek demektir" diye konuştu.

Davutoğlu ile hareket eden AK Partililer geçen hafta kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. TV5'e konuşan Yamalı ihraç taleplerinin kendilerine ulaşmasının ardından ortak bir karar vereceklerini ifade etti.. Suat Toktaş'ın sunduğu Düşünme Vakti'ne konuk olan  AK Parti eski Ankara il başkanı ayrıca ihraç istemleri sonrası Davutoğlu ekibinin yaptığı toplantıya katıldığını da aktararak ihraçların kesinleşmesine kesin gözüyle baktığı söyledi.  

"PARTİDEKİ  YOZLAŞMA TEZAHÜRLERİNİ AYLARDIR SÖYLÜYORUZ"

Yamalı şöyle konuştu:
İhraç istemleri sonra Ahmet Davutoğlu ekibinin yaptığı toplantıya  katıldım. Arkadaşlarımızla sayın Davutoğlu başkanlığında çalışmalar yaptık.

Şu ana kadar kadar bize ulaşmış esasında bir tebligat yok işin doğrusu. Genel merkezin açıklamaları ve basından biz takip ediyoruz. Sayın Davutoğlu ve üç arkadaşımızın dışında Selim Temurci ve benle ilgili şu anda bize ulaşmış yazılı bir belge, disiplinle ilgili bir soruşturma bilgisi bize ulaşmış değil. Şu anda tabii bize ulaştıktan sonra esas neler yapılabilir, buna bir cevap verilecek mi, bir şey yapılacak mı, bunlar tabii istişare ettik, genellikle dünkü istişarelerimiz bunun üzerine geçti.

(Tebligat/belge) Geldikten sonra ne yapacağımızı kararlaştıracağız çünkü bir ihraç söylemi var ancak biz şu anda neyle suçlandığımızı bilmiyoruz. Nelerden dolayı bu ihraç ihtiyacı hissedildi, onları da bilmiyoruz. Bir süreden beri AK Parti'de olan, esasında AK Parti'ye çok destek olan medya tarafından açıkça söylenen eleştirileri biz de aylardan beri söylüyoruz. Parti içinden gelen, parti kurucu olan kişiler olarak tavsiyelerimizi yapıyoruz. Son birkaç yıldan beri açıkça gözlenen bu yozlaşma tezahürlerini, partinin durağan bir döneme girdiğini, ortak aklın kaybolduğunu ve bunun sebepleri konusundaki görüşlerimizi, düşüncelerimizi aylardır söylüyoruz. Bunu söylemeye de devam edeceğiz. Tabii bu ihraçla ilgili konuyu da ne yapacağımızı bize bu belge geldikten sonra işin doğrusu kararlaştıracağız.

YAMALI: SÜREÇ UZUN SÜRMEZ

(Tebligatların) Bize ne zaman geleceğini bilmiyorum işin doğrusu. Bu hemen gelebilir veya biraz geciktirebilirler.Bir süre içinde bize göndermeleri gerekiyor. Bize ulaştıktan sonra da yaklaşık bir hafta içinde bir savunma talep edilir. Bir hafta içinde savunma gelmezse, savunma yapılmış ya da yapmayacağı anlaşıldığından karar verilebilir diye düşünülür fakat bu sürecin çok fazla uzun süreceğini zannetmiyorum işin doğrusu.

"BİR İHRAÇ KARARI GENEL MERKEZDE ALINDIYSA BU UYGULANACAK VE BİTİRİLECEK DEMEKTİR"

Bunu (savunma vermeyi) konuştuk arkadaşlarımızla ancak nihai bir karara varmadığımız için bunu açıkça söyleyemem. Biz AK Parti üyesiyiz şu anda.  AK Parti içinde bu düşüncelerimizi uzunca bir süredir söylüyoruz. Aylardır itiraz süreci adıyla başlattığımız bir süreci sürdürüyoruz. İlk önce bunu partinin içinde söyledik, daha sonra partinin içinde bir netice alınamayınca kamuyoyunda bu düşüncelerimizi paylaştık.Partiden de şu ana kadar bir karşılık görmedik. Biz partiye tekrar bir savunma mı yaparız yoksa yine şu ana kadar son zamanlarda yaptığımız gibi milletimizle paylaştığımız bir şey mi yaparız bunu, bize ihraçla ilgili bir belge ulaştıktan sonra arkadaşlarımızla bunlara karar vereceğiz.

Partiden ihraç edilmeme yönünde bir karar çıkacağını zannetmiyorum. Genellikle bir karar alınıyor,  ondan sonra bu karar hukuken uygulamaya sokuluyor. Bir ihraç kararı genel merkezde alındıysa bu uygulanacak ve bitirilecek demektir. Tabii nasıl sonuçlanır bilemem.Ancak bu ihraç kesinleşir diye bekliyoruz.

Yorumlar (0)