Davutoğlu cephesinden Erdoğan'a ihraç tepkisi: Arkadaşlarımızla istişare edip bir tutum belirleyeceğiz

AKP'de Ahmet Davutoğlu ile birlikte disipline sevk edilen eski Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün kararı yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

SİYASET 03.09.2019, 14:18
Davutoğlu cephesinden Erdoğan'a ihraç tepkisi: Arkadaşlarımızla istişare edip bir tutum belirleyeceğiz

 Üstün, açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek, "Yeni Ömerler arayanlara önce siz Ömer olmalısınız dedik buna tahammül edemediler" ifadesini kullandı.

AKP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Üstün'den yazılı bir açıklama geldi.

Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını engellemeye çalışırken İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD’li eylemci Rachel Corrie’nin, “Zulüm bizdense ben bizden değilim…” sözlerini anımsatan Üstün, “Bir hareket kendi genel başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre 3 dönem milletvekilliği, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve AKP Genel Başkanlığı görevlerinde bulunan Üstün’ün açıklaması şöyle:

"Hayatım boyunca doğruları söyleyip, dosdoğru olmaya gayret ettim. AK Parti kuruluş ilkelerinden uzaklaştığında da bunları önce içeride, sonraki aşamalarda dışarıda açık bir dille ifade ettim. AK Parti kurucu ilkelerinden uzaklaşmamış olsaydı iyi niyetli yapıcı uyarılarımızı dikkate alırdı. Maalesef Perinçek ile kol kola olanlar, terörist başından dahi medet umanlar kendi arkadaşlarının haklı uyarılarına tahammül edemediler. Yeni Ömerler arayanlara önce siz Ömer olmalısınız dedik buna tahammül edemediler. Ne söylediysek partinin ve ülkemizin iyiliği için söyledik.

Gelişmeleri takip ediyoruz. Henüz tarafımıza iletilmiş yazılı bir tebligat yok. Bilahare Sayın Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarımızla istişare edip bir tutum belirleyeceğiz. Adaleti aradığımız yeni adli yılbaşında MYK kararı son derece adaletsiz bir karar olmuştur. ‘Zulüm bizdense ben bizden değilim…’ diyen Rachel’i rahmetle, minnetle anıyorum. Bir hareket kendi Genel Başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum…”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ileri ki bir konuma geleceğiz" diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)