Damat Albayrak görevinde hiçbir hedefi tutturamadı

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın görev süresince ekonominin temel göstergelerine ilişkin hiçbir hedef tutmadı.

SİYASET 10.11.2020, 09:42
Damat Albayrak görevinde hiçbir hedefi tutturamadı

Albayrak döneminde hazırlanan ve yeni ekonomi programı (YEP) adı verilen orta vadeli programlarda (OVP) çalışanlarla ilgili çeşitli düzenlemeler yer aldı.

DÜZENLEME RAFA KALKTI

“Reel sektöre TL cinsinden ucuz ve uzun vadeli kaynak sağlayacağı” gerekçesiyle tamamlayıcı emeklilik sistemi (TES) gündeme getirildi. TES ile birlikte kıdem tazminatı da fona dönüştürülecekti. Sendikaların tepkisi üzerine düzenleme rafa kaldırıldı.

BÜTÇE 239.2 MİLYAR AÇIK VERDİ

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, büyümenin bu yıldan başlayarak sonraki yıllarda yüzde beş olması öngörüldü. Yeni YEP’te bu yıl için 0.3’e çekilmek zorunda kalındı, işsizlik bu yıl 11.8’e indirilecekti, yüzde 13.8’e çıkarıldı, enflasyon bu yıl 8.5’e inecekti, 10.5’e çıkarıldı, bütçe 138.9 milyar açık verecekti, 239.2 milyar lirayı buldu.

DOLAR KURU HESABINI TUTTURAMADI

Üstelik bunlar Merkez Bankası’nın kâr ve ihtiyaç akçesinden Hazine’ye yapılan aktarmalara karşın. Bu yıl için ortalama dolar kuru 6.91 olacaktı, 8.50’nin üzerine çıktı.

Yorumlar (0)