Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muassır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz

Beştepe'de 10 Kasım Atatürk'ü anma programında konuşan Erdoğan, 'Bize göre Atatürk'ü anmak da anlamak da ancak böyle olur, lafla değil. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal'i yad ediyorum. Muassır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz, İstanbul Havalimanı gibi eserler yapmakla olur. Köprüler, metrolar yapmakla olur' dedi.

SİYASET 10.11.2018, 12:47 10.11.2018, 12:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muassır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından ülkemizi paylaşma girişimlerine şahit olduk. Ülkemizi böyle bir tehdidin altına girmekten kurtaramadık. Önce şehir şehir ardından topyekun bir kurtuluş mücadelesi başlattık. Bugünkü gençler, tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından, o da varsa, gazete, dergi arşivlerinden öğrenme imkanına sahiptir. Çünkü bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı, öğretildi. Türk milleti, darbelere, cuntalara, vesayet güçlerinin türlü oyunlarına rağmen hep iradesine sahip çıkmış, sözün de kararın da kendisine ait olduğunu ortaya koymuştur.

ERDOĞAN’DAN TÜRKÇE EZAN TEPKİSİ

Türkçe ezan okunduğu zaman onu sadece biz anlıyoruz. Arapça okunduğu zaman evrensel oluyor. Allahu Ekber dendiği zaman dünyanın her yerinde anlaşılıyor

 

‘DÖRT EVLADIMIZ ŞEHİT OLDU’

Hakkari’deki patlamada dört evladımız şehit oldu, 20 civarında yaralımız var

Bize göre Atatürk’ü anmak da anlamak da ancak böyle olur, lafla değil. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal’i yad ediyorum. Muassır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz, İstanbul Havalimanı gibi eserler yapmakla olur. Köprüler, metrolar yapmakla olur.

Yorumlar (0)