Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara adaylarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor.

SİYASET 01.01.2019, 16:06 01.01.2019, 16:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara adaylarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ankara Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı'nda Ankara Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor:

"Ak Parti Akyurt Belediye Başkan adayı Hilal Ayık. Ak Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı. Ak Parti Ayaş Belediye Başkan adayı Burhan Demirbaş. Çankaya Belediye Başkan adayı Amber Türkmen"

'ANKARA HİZMETİN DE YATIRIMIN DA EN İYİSİNE LAYIKTIR'

Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. Türkiye’yi dünyada temsil eden şehirdir AK Parti kurulduğu günden beri her an seçime hazır olan bir partidir. Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkartacağımız adayların isimlerini belirliyoruz. Bu isimleri de milletimizle belirliyoruz. Günün 24 saati, haftanın 7 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin de AK Parti’de vekil, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olabilmesi mümkün değildir. Milletimizle aramızdaki bu güçlü bağ koptuğu gün bizim de misyonumuzun bittiği gündür. Bu bağın ilk günkü gibi sağlam olduğunu biliyoruz

'YÜKSEKÖĞRENİMİ ULAŞILABİLİR KILDIK'

İktidara geldiğimizde Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet bu dört temel taş üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştim.  Eğitimde ilk önce eğitimin altyapısı ile ilgili tıkanıklıkları gidermek için hamle başlattık. 1 milyon 32 bin kişi destek personeli ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapıyor. Yükseköğrenimi ulaşılabilir kıldık. Lisans öğrencilerinin kredi burs oranlarını geldiğimizde 45 TL alıyorlardı, Ocak itibariyle bunu 500 TL’ye çıkardık. Master öğrencilerini 1000 TL, doktora 1500 TL’ye çıkardık.

'HERKESİ KUCAKLAYAN BİR SOSYAL YARDIM POLİTİKASI UYGULUYORUZ'

Kadınından engellisine, madde bağımlısına, terör mağdurundan romanlarımıza toplumun her kesimini kucaklayan bir sosyal yardım politikası uyguluyoruz. Yurt dışı işlerimizi TİKA gibi kurumlarımız aracılıpıyla çok ileri bir noktaya taşıdık. Türkiye burslarıyla ülkemizde eğitim gören öğrenci sayısı 17 bin. Yunus Emre Enstitümüz, dilimizi, medeniyetimiz, tarihimizi ve kültürümüzü tüm dünyaya tanıtıyor. 

'SEN PARTİNİN İÇİNDEKİ MEŞRİYETİ SORGULA'

Rahmetli Özal, bu partinin şifrelerini en iyi çözen siyasidir. Bay Kemal, yanına teröristleri almak suretiyle, İngiliz haber ajansının saldırılarına maruz kaldığımız bu dönemde demeç veriyor. Bay Kemal önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula! Şu anda senin genel başkan yardımcıların bile sana direk dümdüz çakıyor. Nasıl çaktığını da görüyoruz. Bir an önce git de bu parti rahatlasın. Dışarıda ülkesini kötüleyen bir siyasiye milletimiz, yönetimi teslim etmeyecektir.

'BİZİM TARAFIMIZ BELLİDİR'

Biz Türkiye'den yanayız. Biz mazlumdan yanayız, haktan yanayız. O olsa olsa terör örgütlerinin beslemelerinden yanadır. 31 Mart'ta bir kez daha, haktan yana yürümeye hazır mısınız? Canı pahasına ülkesi ve milleti uğruna hizmet verenlerle birlikte yürümeye var mısınız? 

Gençler, okullarınızda, yurtlarınızda, arkadaşlarınıza bunları tek tek anlatmalısınız. Ankara, milletin adamlarına sahip çıktıktan sonra bu kadro 31 Mart'ta sandıklardan gümbür gümbür çıkacaktır.

 

Yorumlar (0)