CHP'nin cesur ismi Pınar Uzun tekrar hatırlattı: Provokatörler hesap verecek

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta uğradığı linç girişimi ve sonrasında yaşanan olayları Süleyman Soylu'nun  provokate ettiğini  söylemişti.

SİYASET 15.03.2022, 21:36 15.03.2022, 21:46
CHP'nin cesur ismi Pınar Uzun tekrar hatırlattı: Provokatörler hesap verecek


Gazetekritik/ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilere şehit cenazelerinde CHP İl Başkanlarını protokole kabul etmemeleri talimatı verdiğini açıklamıştı. Soylu, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. PKK mensuplarının cenazeleri var" dedi. 


CHP PM Üyesi Uzun Soylu'nun bu sözlerini söylediği videoyu alıntı yaparak, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun korunma amaçlı bulunduğu evi,Madımak'ı yakanların 26 sene önce duyduğu iştahla "Yakın!" diyen alçaklar kadar suçlu olan biri daha var, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu!Sen de hesap vereceksin müessif provokatör" ifadelerini kullanarak paylaşmıştı.


Bu paylaşım sonrasında İçiçleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaretten  CHP PM Üyesi Pınar Uzun'a hakaret davası açıldı.İlgili karar isnaftan döndü.


CHP'nin cesur ismi Uzun,bu karar sonrası "Dosya istinafa gönderilmişti, bugün beraat geldi; işin bu kısmı önemli değil. Mühim olan hesap verecek olmaları iddiamızdı. Öyle de olacak, provokatörler hesap verecekler." ifadelerini kullanarak tekrar hatırlatma yaptı.


 

Yorumlar (0)