CHP’Lİ VELİ AĞBABA: AKP ESNAFIN YANGININA BİR BARDAK SU DÖKTÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi partisinin grup toplantısında yaptığı lokanta, restoran ve kafe gibi ticari işletmelere destek açıklamasını değerlendirdi. CHP’li Ağbaba, “Kafe, restoran, lokanta esnafına cirosunun yüzde 3’ü kadar destek vermek, ‘sefalete devam’ demektir” dedi.

SİYASET 27.01.2021, 17:58
CHP’Lİ VELİ AĞBABA: AKP ESNAFIN YANGININA BİR BARDAK SU DÖKTÜ

CHP’li Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Korona salgınında AKP iktidarının ekonomi yönetimindeki başarısızlığının, basiretsizliğinin en büyük acısını esnaflar çekti. Ekonomik önlemlerin yetersizliği nedeniyle 2 milyonu aşkın esnaf bugün can çekişir hale geldi. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘esnafa müjde’ diyerek açıkladığı yüzde 3 ciro destek, esnafa ‘sefalete devam’ demekten başka bir anlam taşımıyor. Bu destekle 1 milyon ciro kaybı yaşayan esnafa 30 bin veriliyor; esnafın bir aylık zararı bile karşılanmıyor.”

Danimarka’da destek yüzde 90, Almanya’da yüzde 75, Türkiye’de yüzde 3!

“Tüm dünyada, özellikle Avrupa’da küçük işletmelere ve esnaflara yönelik Mart ayında başlayan desteklerin üzerine yeni yeni paketler açıklanıyor. Almanya yüzde 75 ciro desteği veriyor, Danimarka yüzde 90 ciro kaybını telafi ediyor, Fransa’da esnafa aylık 1.500 Euro’ya kadar destek sağlanıyor. Türkiye’de ise verilen destek ise günlük 33 TL ile şimdi cironun sadece yüzde 3’ü. Bu destek de sayıları 220 bini bulan yeme içme sektöründe ciro kaybı yaşayan esnafa, bir başka deyişle bu sayı, esnafın yüzde 10’unu bile bulmuyor: Son açıklanan destekle AKP esnafın yangınına bir bardak su dökmüştür, esnafın beklentileri de yine suya düşmüştür.”

Can çekişen lokantacı esnaf, artık 2 bin lirayı harca harca bitiremez!

Sadaka siyasetine son vereceğiz

“Erdoğan konuşmasında büyük bir müjde vermiş gibi, 10 aydır iş yapamayan, kepenk kapatan esnafa aylık en az 2 bin lira vereceğini söylüyor. Fahiş faturalarla, vergilerle, kirayla, zamlarla, enflasyonla can çekişen esnaf artık 2 bin liralık bu parayı harca harca bitiremez. Esnaf, tüm bu rakam oyunlarına, destek açıklamalarına artık inanmıyor. Esnaf gerçek destek istiyor. Biz, CHP olarak, sosyal devletin yükümlülüklerini her fırsatta hatırlatmaya devam edeceğiz; bu sadaka siyasetine son vereceğiz.”

Yorumlar (0)