CHP’li Türkmentepe; ‘Kısacık tarihlerine türlü alçaklılar sığdırdılar’

İzmir Bakırçay Havzası Başkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde yaşadığı saldırıya yönelik bir basın açıklamasında bulundu.

SİYASET 21.04.2019, 18:12
CHP’li Türkmentepe; ‘Kısacık tarihlerine türlü alçaklılar sığdırdılar’

31 Mart Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda da bulunan Gürol Türkmentepe Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun maruz bırakıldığı saldırıyı kınayarak, suçlulular hakkında acilen gerekli işlemlerin yapılması gerektiği çağrısında bulundu. Türkmentepe, “Kamu vicdanı denilen şey aslında tam olarak bu. Milyonlarca insanın oy verdiği bir siyasi Partinin Genel Başkanı 3-5 kendini bilmez tarafından saldırıya uğruyor. Bu saldırının asıl faillerinin kim olduğunu bilmeyen yok. Fakat biz Genel Başkanımızın barışçıl, hoşgörülü, birleştirici siyasettinin bize öğrettiklerinden yola çıkarak bu kendini bilmezlere ve onların azmettirici ‘büyüklerine’ asla izin vermeyeceğiz! Barışın, sevginin kardeşliğin dilinden bizi hiç bir şey döndüremez” diye konuştu.

‘ŞEHİT BİZİM, TÜRKİYE BİZİM’

Vatanseverlik, millet, din, bayrak kimsenin tekelinde değildir diye konuşan Türkmentepe konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Şehit bizim, bu ülke Türkiyemiz, bizim. Bu ağır provakasyonun asıl sorumluları kaybetmenin acısıyla her fırsatta yalan, iftira ve nefret dolu dilleriyle Atatürk’ün partisini terörle ve teröristlerle iş birliği içinde göstermeye çalışan siyasilerdir. Bu saldırı, bazı siyasilerin bulundukları görevlerinin sorumluluğunun farkında olmadan pervasızca yaptıkları açıklamaların bir sonucudur. Tarih, terör örgütlerine kucak açışınızı unutmaz. Kısacık tarihinizde türlü alçaklılar sığdırdınız. Bu devran böyle gitmez göreceksiniz. Ne kadar çabalasanız da boşa. Halkı zillet, millet diye bölmenin, çamurlu oklarınızı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönlendirmenizin size hiç bir şey kazandırmayacağını da göreceksiniz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan devlet terbiyesi, barış ve sağduyunun dili gibi öğrenecek çok şeyiniz var.”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Türkmentepe,”Genel Başkanımızı dayanışma duygularımla selamlıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu yalnız değildir. Arkasında koskoca Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ve vicdanlı insanlar vardır. Bu böyle bilinmeli” dedi.

Yorumlar (0)