CHP’li Kadıgil AKP’li isme yanıt verdi, tüm vekiller ayakta alkışladı: “Böyle bir günde bıyıklı biriyle muhatap olmak istemiyorum”

CHP'li Sera Kadıgil, AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’e yönelttiği soruya AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun yanıt vermesi üzerine "Böyle bir günde herhangi bir bıyıklıyla muhatap olmak istemiyorum" yanıtını verdi.

SİYASET 10.03.2021, 17:58 10.03.2021, 17:49
CHP’li Kadıgil AKP’li isme yanıt verdi, tüm vekiller ayakta alkışladı: “Böyle bir günde bıyıklı biriyle muhatap olmak istemiyorum”

CHP’li Sera Kadıgil, yaptığı konuşmada AKP’li Hülya Nergis’e “Kadına yönelik şiddet ile ilgili sözleriniz doğru ise sizi KEFEK’ten istifaya davet ediyorum” ifadelerini kullanması tartışma yarattı.

Sözlerine AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun yanıt vermesine tepki gösteren Kadıgil “Böyle bir günde herhangi bir bıyıklıyla muhatap olmak istemiyorum” diyerek kendisine Hülya Nergis’in yanıt vermesini istedi.

“ÖNERGEYE KABUL OYU VERECEĞİZ”

KEFEK CHP Grup Sözcüsü Sera Kadıgil, muhalefet partilerinin verdiği onlarca önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine rağmen AKP’nin kadına yönelik şiddetin araştırılması için verdiği önergeye kabul oyu vereceklerini belirtti.

Kadıgil, “Elbette biz halka faydası dokunacağını düşündüğümüz bir öneriyi kimden gelirse gelsin kabul etmekle mükellefiz. O nedenle kadına yönelik şiddetin neden olduğunu ve nasıl çözüleceğini aslında çok net bilsek de bu araştırma teklifine evet diyeceğiz” dedi.

 AKP’Lİ NERGİS’TEN AÇIKLAMA İSTEDİ

Kadıgil konuşmasına, AKP’li Nergis’in kadın cinayetine dair sözlerinin gerçek olup olmadığını sorarak devam etti.

Kadıgil, KEFEK Başkan Vekili Hülya Nergis’in “Erkekler kadınlardan daha fazla öldürülüyor ama haber olmuyor” sözlerine açıklık getirmesini istedi. Kadıgil “Sayın Nergis, hangi erkek eve 12.00’de geldiği için, evine ekmek götüremediği için karısı tarafından tarafından öldürüldü, açıklar mısınız” diye sordu.

Yorumlar (0)