CHP'li Deniz YÜCEL : ŞAHSİ İKBALİNİ DÜŞÜNENLERLE YOL ALAMAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yaklaşan 2019 seçimleri çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği örgüt buluşmalarına, hafta sonu arası vermeden devam ediyor. Ziyaretlerin 3. Etabına Gaziemir’den başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Yönetimi, sırasıyla Torbalı ve Selçuk ilçelerinde de örgüt buluşmalarını gerçekleştirdi.

SİYASET 18.03.2018, 14:46 18.03.2018, 14:46
CHP'li Deniz YÜCEL : ŞAHSİ İKBALİNİ DÜŞÜNENLERLE YOL ALAMAYIZ

Ziyaretlerde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adaylık süreci ve partideki birliğe ilişkin mesajlar verdi. Yücel, “ Türkiye için böylesine büyük bir kurtuluş ve demokrasi mücadelesi verirken, artık kimsenin küsme, kapris yapma, kendi ikbalini düşünme veya parti içi tartışmaya girme lüksü yoktur” dedi.

 

Ziyaretlere ilişkin açıklamaları Torbalı ilçe başkanlığında yapan Deniz Yücel, şunları ifade etti.

 

ARTIK KİMSENİN ŞAHSİ İKBALİNİ DÜŞÜNME LÜKSÜ YOKTUR

 

Bu ziyaretlerimizle ilçe örgütlerimiz ile kendi ilçelerinde buluşmayı, örgütümüzün öneri ve isteklerini dinlemeyi ve ilçeler bazında çalışmalarımız nasıl yürüyor görmeyi amaçladık. Artık telafisi mümkün olmayacak 2019 seçimlerine giderken, örgütümüzün her kademesiyle sadece 2019 hedefine odaklanmış olması temel hedefimiz. Türkiye’de AKP iktidara geldiğinden beri cumhuriyet değerlerinden, yerleşmiş demokrasimizden ve anayasal düzenimizden çok şey kaybettirdi. Bunun karşısında hep mücadele verdik ama 2019’a giden yolda çok daha fazla çalışmamız lazım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, tıpkı olu önderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’a giderken başlattığı mücadele gibi, yeni bir kurtuluş ve demokrasi mücadelesini başlattık. Şimdi birlik içinde Kuvayı Milliyecilerin torunlarına yakışacak şekilde mücadele vermeliyiz. Bu büyük mücadeleyi verirken varsa küskünleri, partiden bir sebeple uzaklaşmış olanları da bu mücadeleye dahil etmek zorundayız. Ancak şu da çok iyi bilinmelidir ki, Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi, Türkiye’nin tek umudu olan CHP adına halkımız ve cumhuriyet değerlerimiz için, böylesine büyük bir kurtuluş mücadelesi verirken, artık kimsenin küsme, kapris yapma, kendi ikbalini düşünme veya parti içi tartışmaya girme lüksü yoktur. Söz konusu cumhuriyet değerlerimizin, demokrasimizin, toplumsal barışımızın ve milli varlıklarımızın geleceğiyken, bu yolda kendini veya makamlarını düşünenlerle yol alamayız. Bunlarla kaybedecek zamanımız yok.

1919 RUHUNU 2019’ TAŞIYACAĞIZ

Deniz Yücel, yaklaşan seçimlerde adaylıklarla ilgili bir ilkeleri olduğunu ve partililiği adaylığına bağlı olan kişilerin bugünden aralarından ayrılabileceklerini belirterek “Yaklaşan seçimlerde aday olmayı düşünen arkadaşlarımız olabilir. Bunun kuralı da, parti etiğine göre yolu da bellidir. Buradan ifade ediyorum ki, bugün adaylık bekleyen ama aday gösterilmediği takdirde küskünlük, tartışma, istifa gibi parti etiği ve ideolojisiyle bağdaşmayacak düşünceleri olan arkadaşlarımız varsa, bu düşünceden hemen uzaklaşsınlar.  Bir aday belirlenecek ama o makama onlarca aday adayı çıkabilir. Aday adayı olacak her partilimin bu gerçeği unutmaması gerekir. Ben inanıyorum ki, belli makamlara aday adayı olacak ama aday gösterilemeyen gerçek CHP’liler, partinin belirlediği adayın yanında çalışacak ve partisine, CHP üyeliğine yakışan tavrı sergileyeceklerdir. Kimsenin ben demeye hakkı yok, önce Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz diyeceğiz, sonra da Cumhuriyet,   demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu bir hukuk devleti kaygısı olan her vatandaşımızla birlikte millet olarak biz diyeceği. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her şeyden önce önceliğimiz vatanımız, milletimiz ve Cumhuriyetimizdir. Bizim bu ülkeye bir borcumuz var, Cumhuriyeti kurmuş Kuvayı milliyecilerin torunları olduğumuzu hiçbir zaman unutmayarak, 1919 ruhunu 2019'a taşıyacağız. “ dedi.

 

Yorumlar (0)