CHP’li Başarır’dan Mehmet Ağar’ın 'marina' açıklamasına tepki: Bu ülkede devlet yok mu?

CHP’li Ali Mahir Başarır, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın Bodrum Yalıkavak Marina hakkında kullandığı “Mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdan” ifadelerine tepki gösterdi. Başarır, “Bu ülkede, İçişleri Bakanı yok mu, polis yok mu, devlet yok mu?” diye sordu.

SİYASET 12.05.2021, 17:47 12.05.2021, 17:50
CHP’li Başarır’dan Mehmet Ağar’ın 'marina' açıklamasına tepki: Bu ülkede devlet yok mu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın Bodrum Yalıkavak Marina ile ilişkisi hakkında "Mehmet Ağar, 'Mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdan’ diyor. Ticari Kayıt Sistemi'nden görüyoruz ki Bodrum Yalıkavak Marina’yı mafyaya karşı ailecek koruyorlar. Bu ülkede, İçişleri Bakanı yok mu, polis yok mu, devlet yok mu?" dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yurt dışından yayınladığı videoda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın "İş insanı Mübariz Mansimov'u tehdit ederek Yalıkavak Marina'yı aldığını" iddia etmişti. Ağar, “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa, bizim burada olmamızdandır” dedi.CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ağar’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

ANKA’nın aktardığına göre, Başarır’ın açıklamaları şöyle:

"Mehmet Ağar’ın 'Rica üzerine profesyonel yönetici olarak buradayım' dediği Bodrum Yalıkavak Marina’nın Ticaret Bakanlığı’na kayıtlı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne (MERSİS) göre, yönetim kurulu başkanı, Mehmet Ağar. Yönetim kurulu üyeleri ise yine Mehmet Ağar ve oğlu olan AKP Milletvekili Zülfü Tolga Ağar. Bir rica üzerine kimse kimseye yönetim kurulu başkanlığı vermez. Burada dönen olayı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis araştırmalıdır. Mehmet Ağar, 'Mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdan’ diye de ekliyor ama Ticari Kayıt Sistemi’nden görüyoruz ki Bodrum Yalıkavak Marina’yı mafyaya karşı ailecek koruyorlar! Bu ülkede, İçişleri Bakanı yok mu, polis yok mu, devlet yok mu?

‘BU OLAY SUSURLUKTAN DA BÜYÜK GÖZÜKÜYOR’

Rica üzerine yönetim kurulu başkanı olan Ağar’a, bu ricayı kim iletmiştir? Bir marina yöneticisi, kendisini devletin emniyet teşkilatından nasıl büyük görebilir? Bu olaya, 2. Susurluk Vakası dememiz hafif kalabilir. Bu olay, Susurluk’tan da büyük gözüküyor. AKP iktidarında, devletten başka herkes söz sahibi. Şeffaflık yoksa, demokrasi de olmaz. Şeffaflığın olmadığı yerde, ekonomide ve siyasette kayıt dışılık her zaman vardır. Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de bu konuya işaret etmiş ve içeriden bir bilgisi olduğu da kesin gibi gözüküyor. Cemil Çiçek’e göre; ‘Türkiye’de kayıt dışı siyaset yapan aktörler her zaman vardır. Siyaset sahnesinde görünmezler, vatandaşa hesap vermezler, siyasi sorumlulukları da yoktur ancak milletvekilinden, bakandan çok daha etkili konumdadırlar.' Bunu söyleyen isim, AKP’nin kurucu üyelerinden olan ve halen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek. Bu iddiaları, belgeleri, konuşmaları savcılar incelemelidir, bu iddialarla ilgili soruşturma başlatılması gereklidir. TBMM’de bu konuyla alakalı bir araştırma komisyonu kurulması elzemdir."

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)