banner773

CHP'li Abdüllatif Şener: Cumhurbaşkanı'nın ilk yapması gereken şey…

CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, "Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmelidir. Şu an geçerli olan liyakat sistemi değil, sadakat sistemine göre iş yapılıyor. Bu, çözüm kabiliyetini ortadan kaldırıyor. Dünyanın her tarafında ekonomi bozulduğunda sorumluluk iktidara aittir" dedi.

SİYASET 12.09.2018, 16:12 12.09.2018, 16:12
CHP'li Abdüllatif Şener: Cumhurbaşkanı'nın ilk yapması gereken şey…

Abdüllatif Şener, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent ve İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte partisinin Kayseri il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Kayseri´de sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretler gerçekleştireceklerini ve yaşanan ekonomik sıkıntılara yönelik değerlendirmeler yapacaklarını kaydeden Abdüllatif Şener, Türkiye genelinde ekonomik sıkıntının yaşandığını ifade etti. CHP olarak yapıcı muhalefet yapma konusunda kriz masası oluşturduklarını belirten Şener, kendisinin de bu alanda görev aldığını belirtti. Şener, şöyle konuştu:

“Ülke genelinde sivil toplum örgütlerini dinleyeceğiz. Sonra bunları harmanlayıp, hükümeti sürekli uyaracağız. Eğer sorumluluk sahibi iktidar gerekli tedbirleri ve uyarıları dikkate almazsa bu ülke en az 3 yıl kavrulur. İşin başındayız. İşin başında gerekli önlemlerin tedbirlerin ciddiyetle alınması lazım. Eğer gerekli önlemler iktidar tarafından alınır ve doğru bir şekilde uygulanırsa bu ekonomik krizi kısa bir süre içinde atlatmak mümkün olur. Yapıcı bir şekilde iktidarı uyarmayı görev olarak görüyoruz. Bu krizi aşmanın en temel yolu sorumlu olanların sorumluluklarını kabul etmeleridir. Ekonomik politika uygulayacak tek güç devlettir. Devletin tüm araçlarını da iktidar kullanmaktadır. Önümüzdeki süreç çok tehlikeli, bizim asıl endişemiz bu. Kayseri´de de  bu amaçla STK´ları ziyaret edeceğiz.”

‘YANDAŞLIĞI BIRAK LİYAKATE GÖRE GÖREVLENDİRME YAP’ DİYORUZ

 

“Kimsenin ekmek teknesini yitirmesine gönlümüz razı değildir” diyen Şener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ekonomik krize yönelik açıkladığı 13 maddelik çözüm paketine de değinerek, hükümetin bu paketi dikkate almamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanının ilk yapması gereken şeyin kabineyi değiştirmek olduğunu savunan Şener, şunları söyledi:

“Biz iktidara, ‘Yandaşlığı bırak, sadakati bırak, liyakate göre görevlendirme yap’ diyoruz. İktidar cephesinde büyük suskunluk vardır. Bunu sorumlu iktidarın yapmaması lazım. 13 maddede ne var? Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmelidir. Şu an geçerli olan liyakat sistemi değil, sadakat sistemine göre iş yapılıyor. Bu, çözüm kabiliyetini ortadan kaldırıyor. Dünyanın her tarafında ekonomi bozulduğunda sorumluluk iktidara aittir. Ekonomi kötüye giderse bir numaralı sorumlu iktidardır. Kötüye gidişi aşmak için de sorumlu da iktidardır. Biz muhalefet olarak yol gösteriyoruz. Devlette liyakat sistemi esastır. Demokrasi ve hukuk önemli. ‘Seçimleri kazanırsak ekonomi uçacak’ dendi ama ne yazık ki 16 Nisan referandumu ve  24 Haziran seçimleri öncesi söyledikleri gerçekleşmemiş, tam tersi yaşanmıştır. Bizim söylediklerimiz gerçek çıkmıştır. Çünkü sistemi bozarsanız işler doğru yürümez. Hukuk güvenliği önemli. Bu dış politikayla  da ülke ekonomisinin nefes alması mümkün değildir.”

Yaşananlara karşı tedbir alınması gerektiğini ifade eden Şener, “Tedbir alınmazsa bu ülkede yıllarca etkisini gösterir ve bu nedenle önerileri dikkate almak lazım.  Biz de görüşleri alacağız, harmanlayacağız. Bu çerçevede doğru yolu göstereceğiz.  Batıldan vazgeç hak politikalara gel diyeceğiz” diye konuştu.

İDLİB KONUSU

İdlib konusunda da açıklama yapan CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, şöyle konuştu:

 

“Suriye’ye gönderilen teröristler, emperyalist ülkelerin Siyonist politikaları için yetiştirilmiştir, silahlandırılmıştır, ceplerine paraları konmuştur ve Suriye´yi hallaç pamuğu gibi dağıtmışlardır. Suriye’de dış göç yaşayan Suriyeli sayısı 5 milyon civarında, dış göçten daha çok iç göç yaşanmıştır. Suriye’de 7-8 milyon içerde göç yaşanmıştır. Suriye’deki nüfusun yüzde 90’ı Esad’ın kontrol ettiği bölgelerdeydi. Devletin girdiği yerlerden dış göç yaşanmamıştır. Dış göçlerin yaşandığı yerler terör unsurlarınca işgal edilen yerlerde yaşanmıştır. Terör çeteleri İdlib’de yığılmışlardır. 50-60 bin civarındadırlar. Bunların aileleri var, çocukları var. Savaş evlilikleri yapıyorlar. Suriye’de terör bitecekse İdlib’in Suriye devleti tarafından ele geçirilmesi lazım. Teksas’ı uluslararası teröre çeteleri işgal etseler Trump ne yapardı? Trump ne yapar idiyse Esad da Suriye’de kendi şehrini kurtarmak için onu yapar. Dünyanın dört bir tarafından 200 ülkesinden, 100 bin silahlı terörist emperyalistlerin desteği ile Türkiye’ye girseler, karıncalar gibi Antep, Adana Konya’yı işgal etselerdi, Türkiye Cumhuriyet hükümeti ne yapardı? Türkiye Cumhuriyet hükümeti ne yapardıysa Suriye devleti de kendi  şehirlerini bu uluslararası  teröristlerden, seyyar teröristlerden kurtarmak için de  onu yapıyor. Tüm dünya bu terör çetelerin İdlib’te temizlenmesine karar vermesi lazım. Yaşananlar, İsrail’in parçalayıp, yut stratejisidir. Suriye’de yaşananlar, İsrail stratejilerine dayanıyor.”

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)

Yorumlar (0)