CHP'DEN YSK KARARINA İLK TEPKİ: GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ve partililer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığının tescillendiği YSK haberine sevindiler.

SİYASET 09.04.2019, 01:40 09.04.2019, 01:40
CHP'DEN YSK KARARINA İLK TEPKİ: GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR...

 

AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel İstanbul’daki bütün oyların yeniden sayılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin günlerdir beklediği İstanbul seçimleri için beklenen haber geldi.YSK Temsicisi Recep Özel, İstanbul’daki 21 ilçede bulunan 51 sandık için bütün oyların yeniden sayılması kararının verildiğini ancak 31 ilçedeki bütün oyların yeniden sayılması talebinin reddedildiğini belirtti.
Özel ayrıca Büyükçekmece ile ilgili kararın yarına ertelendiğini duyurdu.AKP'nin daha önce yaptığı itirazlarda 6 ilçenin oylarının tamamı yeniden sayılmıştı.
YSK verilerine göre İstanbul’un yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 bin 878 farkla önde gidiyor.
Ekrem İmamoğlu’nun oyu: 4 milyon 170 bin 511
Binali Yıldırım’ın oyu ise: 4 milyon 155 bin 633
Oy farkı: 14 bin 878
Sayılan Sandık Oranı: %95,58

SEÇİM KORDİNASYON MERKEZİNDE ANLAMLI SEVİNÇ

31 Mart'tan bugüne sandıkların başından ayrılmayan CHP'li üyeler, yöneticiler ve milletvekilleri YSK'nın İstanbul için yapılan başvurunun reddedilmesi haberi ile büyük bir coşku yaşadılar. CHP İstanbul İl Örgütü Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve partililer "Güzel günler göreceğiz çocuklar" türküsünü hep bir ağızdan söyleyerek sevinçlerini paylaştılar.

Kordinatör iki isim sandık başında

CHP'de İstanbul seçimlerini yürüten iki isim Özgür Karabat ve Gökan Zeybek ise YSK haberini almalarına rağmen sandıkları dolaşmaya devam ettiler. Gazetekritik'e ulaşan bilgiye göre iki kordinatör vekilin mazbatayı alana kadar görevlerini sürdüreceği ifade ediliyor.CHP'nin birçok milletvekilide hala sandık başlarında nöbete devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)