CHP'DEN 'İNSAN HAKLARINDA EŞİTLİK VE ADALET' ÇALIŞTAYI

CHP, İnsan Hakları Haftasında 'emeğin hakları', 'ekonomik krizde çalışma hakkı' ve 'bir insan hakkı olarak sağlık hakkı'nı masaya yatırarak ‘İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı’ düzenliyor.

SİYASET 07.12.2018, 10:47 07.12.2018, 10:47
CHP'DEN 'İNSAN HAKLARINDA EŞİTLİK VE ADALET' ÇALIŞTAYI

CHP, İnsan Hakları Haftasında 'emeğin hakları', 'ekonomik krizde çalışma hakkı' ve 'bir insan hakkı olarak sağlık hakkı'nı masaya yatırarak ‘İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı’ düzenliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile İşçi Sendikaları, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından organize edilen ‘İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı, 'Emeğin Hakları: Sosyoekonomik Haklar İnsan Hakları mıdır’ , ‘Ekonomik Krizde Çalışma Hakkı: Sistemin Ötekileştirdikleri’ ve ‘Bir İnsan Hakkı Olarak Sağlık Hakkı: 2002-2018 Döneminde Sağlık Haklarına Erişim’ oturumlarından oluşacak. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile İşçi Sendikaları, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba’nın açılış konuşmaları yapacağı çalıştayda insan hakları alanında öne çıkan isimler sunum yapacak.

Başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun yaptığı 'Emeğin Hakları: Sosyo ekonomik haklar insan hakkı mıdır?' oturumunda; DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Tolga Şirin ile MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Bayhan konuşmacı olarak katılacaklar.

Başkanlığını Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur'un yaptığı 'Ekonomik Krizde Çalışma Hakkı: Sistemin Ötekileştirdikleri' başlıklı ikinci oturuma Akademisyen Cenk Yiğiter, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Kaos GL Dergisi Editörü Yıldız Tar katılacak.
Çalıştayın üçüncü oturumu 'Bir insan Hakkı Olarak Sağlık Hakkı: 2002-2018 Döneminde Sağlık Hakkına Erişim ' başlığını taşıyor. Oturum Başkanlığını önceki dönem Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan yaparken, TTB önceki dönem Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, SES Eşbaşkanı Gönül Erden ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Samet Mengüç konuşma yapacaklar.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, siyasi partilerin insan haklarından sorumlu başkan yardımcıları, meslek odaları, DİSK, KESK,Birleşik Kamu İş, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ temsilcileri, Engelli federasyon ve dernek temsilcileri ve sendika temsilcilerinin davet edildiği ‘İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı’ Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi’nde 12 Aralık 2018 Çarşamba Günü 09.30’da gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)