CHP'DE ORGANİZE İŞLER! İSTİFALAR ÖNCEDEN TERTİPLENMİŞ

Kılıçdaroğlu'nun yakın kurmaylarından bir isim ise genel başkanımız 'hayır' için gece gündüz çalışırken bazıları koltuk derdine düşmüş!

SİYASET 06.05.2017, 22:11 06.05.2017, 22:11
CHP'DE ORGANİZE İŞLER! İSTİFALAR ÖNCEDEN TERTİPLENMİŞ

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa etti. "Mevcut yönetimin parçası olamam" diyen Böke, "16 Nisan sonrası gerekli adımlar atılmadı" dedi.

 

Gazetekritik'in CHP kulislerinden aldığı haberlere göre bu istifanın önceden organize edildiği oldu. İlerleyen günlerde Selin Sayek Böke'nin ardından CHP'de 2-3  yöneticinin daha istifa edeceği söyleniyor. Bu isimler 16 Nisan öncesi organize bir şekilde  toplantılar yapıp evet çıkması durumunda Kılıçdaroğlu'nun yerine aday çıkarma hazırlıklarını görüşmüşler.

 

Öte yandan bu isimlerin bazı belediye başkanlarınında olduğu söyleniyor.Böke dahil bu 3-4 isim Kılıçdaroğlu öncesi siyasi isim hafızasında yer almadıkları biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yönetimine taşıdığı bu isimlerin bu kalkışma girişimden olmasıda tarihte 'Brütüs'ü hatırlatıyor.

 

DÜĞMEYE Mİ BASILDI?

16 Nisan sonrasında Deniz Baykal ve Muharrem İnce'nin açıklamaları ile başlayan ve Fikri Sağlar'ın AKP'nin yayın organı yandaş gazeteye verdiği röportaj ile devam eden sürecin hemen ardından Selin Sayek Böke'nin bu açıklaması ve ardından konuşulanlar Kılıçdaroğlu'nu indirmek için biryerlerden düğmeye basıldı şeklinde yorumlanıyor.

 

PM TOPLANTISI ÇOK KRİTİK

Yarın yapılacak PM toplantısındaki oylama Kılıçdaroğlu için kritik evre olacak. Kılıçdaroğlu PM'den desteği alırsa MYK'da revizyon yapıp  yeni bir yönetim ile partiyi seçimlere taşıyacak. Aksi takdirde olağanüstü kurultay çağrısı yapması kaçınılmaz görülüyor.

Yorumlar (0)